h

Nieuws uit 2009

29 december 2009

Donderdag 14 januari: Jan Marijnissen bij thema-avond 'de buurt centraal'

Donderdag 14 januari bent u van harte welkom bij de interessante thema-avond 'de buurt centraal'. Geen buurt is hetzelfde, maar toch heeft de SP een uitgesproken mening over dit onderwerp. Jan Marijnissen, wethouder Hans van Hooft en diverse andere gasten zullen hun licht laten schijnen over dit belangrijke thema.

Lees verder
16 december 2009

Unanieme steun SP-voorstel tegen prijsverhoging OV

De Nijmeegse gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het SP-voorstel over het tegengaan van prijsstijgingen in het openbaar vervoer. De raad met de SP wil voorop dat de prijs van een gemiddelde busrit in Nijmegen met de OV-chipcard niet duurder wordt dan met de strippenkaart.

Lees verder
15 december 2009

Geen aantasting positie personeel Novio

Connexxion moet stoppen met het gegoochel rond de rechtspositie van het personeel van Novio. Hoewel Novio de aanbesteding van het openbaar vervoer heeft gewonnen en dus het personeel in dienst van Novio moet zijn, wil Connexxion een gedeelte van het busvervoer te laten uitvoeren door touringcarbedrijven en chauffeurs detacheren bij andere delen van Connexxion. De SP is erg ongerust over deze ontwikkelingen en vraagt om opheldering.

Lees verder
15 december 2009

SP presenteert alternatief plan voor reinigingsrecht ondernemers

Bij de behandeling van de gemeentelijke belastingen voor 2010 presenteert de SP een alternatief voor het huidige reinigingsrecht. In het plan wordt het reinigingsrecht gehalveerd. Hier zullen met name kleine ondernemers van profiteren. Om dit te betalen is een zeer beperkte stijging van de OZB voor Niet-Woningen nodig.

Lees verder
14 december 2009

Prijsverhoging door OV-chipkaart is schandalig

De SP in Nijmegen wil dat de Stadsregio Arnhem-Nijmegen de tarieven voor het reizen met de OV-chipkaart bijstelt. Uit onderzoek van de Gelderlander blijkt dat de prijs van een busritje met een OV-chipkaart in de regio Nijmegen gemiddeld met 12% omhoog gaat ten opzichte van prijs met een strippenkaart. Bij de invoering van de OV-chipkaart werd nog beweerd dat de gemiddelde prijs voor een busritje niet zou stijgen.

Lees verder
5 december 2009

Nieuwe koers bij Breed in de goede richting

Bij Breed worden de zaken voortvarend aangepakt door de interim-directeur. Dat is de conclusie die de SP trekt na de informatie die het college heeft gegeven. Ook het door de SP-fractie gevraagde onderzoek naar mogelijk onterecht ontslagen medewerkers komt er. Het onderzoeksrapport naar het functioneren van de directie wordt voorlopig nog niet openbaar. Wethouder Depla zei toe dit wel openbaar te willen maken, maar dat dit afhangt van juridische consequenties of het rapport ook daadwerkelijk openbaar wordt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier