h

Nieuws uit 2005

29 december 2005

Extra raadsvergadering over referendum Donjon

Op voorstel van de SP zal er in januari een extra raadsvergadering zijn over de Donjon. Dan zal de gemeenteraad beslissen onder welke randvoorwaarden een eventuele herbouw zal plaatsvinden.

Lees verder
24 december 2005

Kinderboerderij gered door SP-motie

Kinderboerderij De Goffert kan voorlopig in het weekend openblijven. De gemeenteraad steunde het SP-voorstel om in 2006 10.000 euro extra te geven. Hiermee heeft het college tijd om een definitieve oplossing te zoeken.

Lees verder
23 december 2005

Stadsbrug en puinbreker bij de Dar gaan niet samen

De SP staat achter de invulling van het tracé van de Stadsbrug. Hiermee wordt het verkeer beter over de stad verdeeld en door het gebruik van rotondes wordt regionaal verkeer zo veel mogelijk geweerd. Om de overlast voor Nijmegen West te beperken, heeft de SP succesvol voorgesteld om bij de Dar geen puinbrekerinstallatie te bouwen.

Lees verder
23 december 2005

Raad staat niet achter SP-voorstel ondergronds parkeren

De gemeenteraad heeft tegen het SP-initiatiefvoorstel gestemd om 150 extra ondergrondse parkeerplekken te realiseren bij de Hessenberg, Plein 1944 en de St. Josephhof. Daarmee zouden boven de grond parkeerplekken vrij komen voor bezoekers of ruimte voor andere voorzieningen.

Lees verder
21 december 2005

Kerstmannen in actie tegen armoede

Bij de onthulling van de Godenpijler door premier Balkenende confronteerden uitgeklede kerstmannen hem met de groeiende armoede in Nederland. De kerstmannen deelden aan het publiek kerstkransjes en pamfletten uit en wensten mensen een aangekleede kerst toe, aangezien Balkenende met lege handen naar Nijmegen kwam.

Lees verder
21 december 2005

Uitgeklede kerstmannen confronteren Balkenende met armoede

De Nijmeegse SP grijpt de komst van Balkenende op 21 december aan om te protesteren tegen de groeiende armoede in Nederland. De premier komt dan de Godenpeiler onthulen, een kunstwerk dat herinnert aan het Romeinse verleden van Nijmegen. Een tiental ‘uitgeklede’ kerstmannen (m/v) met baard en muts nog op maar verder in hun ‘ondergoed’, zijn solidair met de groeiende aantallen armen die niets meer hebben dan een uitgeklede kerst.

Lees verder

Pagina's

U bent hier