h

Jeannette Geers

06-11190665

Jeannette woont sinds 1977 in Nijmegen. Zij is opgegroeid in Soesterberg in een gezin met zes kinderen. Ze hadden het niet breed. Haar vader was beroepsmilitair en werkte als kok in het leger. Haar moeder groeide op in een boerenfamilie in de Achterhoek.  

Jeannette is gescheiden en heeft inmiddels twee kleinkinderen. Zij deed de docentenopleiding geschiedenis en maatschappijleer en liet zich later omscholen in de richting Personeel en Arbeid. Ook heeft zij veel vrijwilligerswerk gedaan. Vanaf haar veertiende speelde zij jarenlang volleybal, haar favoriete sport.

Zij werkte kort als docent en zo’n tien jaar als intake- en personeelsfunctionaris Detacheringen. bij sociale werkvoorzieningsbedrijven in Den Bosch en Nijmegen Daarna ging zij in de reisbranche werken, tien jaar als reisleidster, hostess in de wintersport en area-manager. Ook werkte zij zeven jaar bij Jeugdzorg in Amsterdam. Tegenwoordig werkt Jeannette in het voortgezet onderwijs.

Favoriete boeken, films, tv programma's en ontspanning

Schrijfster Juli Zeh, een echte aanrader in hoe zij in verschillende personages de vinger op de zere plekken legt: de vervreemding en wantrouwen van burgers naar de overheid. Geert Mak, Y.N. Harari, levensverhalen van schrijvers met niet westerse wortels enzovoorts. Ik houd van lezen, op papier, uit de bieb of gekocht en weer doorgeven. Van sommige boeken kan ik moeilijk afscheid nemen. Ik heb veel mooie, bijzondere films gezien, voornamelijk in filmhuizen, een combi met een avondje uit met een vriendin.

TV-programma's

Voornamelijk informatieve programma’s van de NPO. De bekende praatprogramma's sla ik steeds vaker over of er moet een gast aanschuiven die echt iets te vertellen heeft. Fan van Lubach en 'Even tot hier' en de Engelse versies van 'ik vertrek' en ‘woonhuis op het platteland’, en van kunstprogramma's.
Ik bezoek graag musea en schilder zelf ook ter ontspanning. De laatste jaren is daar de klad ingekomen helaas. Keuzes maken, het valt niet altijd mee. Ik kom graag onder mensen, maar ik heb ook stilte nodig voor mijn gedachten en wil me niet laten leiden door de waan van de dag.

Hoe ben je bij de SP gekomen?

Mijn eerste kennismaking met de SP was in mijn studententijd en het kopen van de Tribune aan de deur. Daarna stemde ik op de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen, pas later ook landelijk. Actief voor de SP werd ik ca 13 jaar geleden in Nijmegen, ook als kaderlid. Ik volgde van cursussen en was betrokken bij acties.Dit heb ik vervolgens ook in Amsterdam gedaan. De SP betekent voor mij het tegengas geven. Een alternatief bieden in onze westerse samenleving die door jaren neoliberale politiek en een heilig geloof in het 'vrije markt' denken van groei, groei, groei, volledig de weg is kwijtgeraakt. Geld en economische macht zijn nu leidend boven solidariteit, gelijkwaardig en menswaardigheid. Dit is tot diep in onze wortels van onze westerse samenleving gesijpeld en geslepen. Door actief te zijn bij de SP wil ik bijdragen aan een alternatief voor deze samenleving: menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

U bent hier