h

Nieuws van de afdeling

20 juli 2020

Vacature: fractiemedewerker (m/v)

De Nijmeegse SP-fractie is per 1 september 2020 op zoek naar een nieuwe medewerker om de fractie te ondersteunen.

Lees verder
17 juli 2020

Petra Molenaar voorgedragen als nieuwe wethouder SP

Foto: Peter de Vos

Petra Molenaar is door de Nijmeegse SP voorgedragen als nieuwe wethouder. Zij volgt Renske Helmer-Englebert op, die haar wethouderschap na zes jaar om gezondheidsredenen neerlegt.

Lees verder
16 juli 2020

Renske Helmer-Englebert vertrekt als wethouder

Foto: SP

Renske Helmer-Englebert stopt na de zomer als wethouder voor de SP in Nijmegen. Afgelopen winter werd zij behandeld voor borstkanker. Het herstel blijkt langer te duren dan voorzien. Hierom heeft zij besloten het wethouderschap vroegtijdig te beëindigen.

Lees verder
9 juli 2020

Ben jij het nieuwe afdelingsbestuurslid?

De basis van onze partij zijn de afdelingen. En een afdeling heeft een goed bestuur nodig. Het huidige afdelingsbestuur zit er sinds januari 2019, dus is het tijd om weer een nieuw bestuur te kiezen. Als afdelingsbestuurder loop je voorop met acties, denk je mee over de prioriteiten en strategie van de afdeling en ben je een belangrijke schakel met alle onderdelen van de partij – van de folderaar in de buurt, tot het landelijke bestuur en de Tweede Kamerfractie.

Lees verder
7 juli 2020

Geen aanbesteding volwassenenzorg

Foto: SP

De Nijmeegse SP blijft zich verzetten tegen marktwerking in de zorg. Waar een meerderheid van de gemeenteraad eerder dit jaar besloot de jeugdzorg aan te besteden, ligt nu de aanbesteding van de zorg voor volwassenen voor. Wat SP-gemeenteraadslid Petra Molenaar betreft een slechte zaak. ‘We moeten zelf zeggenschap houden over hoe we onze zorg organiseren. Dat is beter voor de cliënten én de professionals.’ Op 8 juli dient de SP een voorstel in om de volwassenenzorg in Nijmegen niet aan te besteden.

Lees verder
4 juli 2020

Van het gas af voorlopig niet mogelijk

Foto: Peter Asquith / Creative Commons

Het Nijmeegse streven om van het gas af te gaan, is op korte termijn niet mogelijk. Dat concludeert SP-raadslid Marij Feddema naar aanleiding van een reeks brieven van hetstadsbestuur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier