h

Nieuws uit 2017

23 december 2017

Laat Wajongeren niet uithongeren

Foto: SP

Afgelopen woensdag was ROOD Nijmegen aanwezig bij de FNV Wajong-demonstratie in Den Haag. Gewapend met bordjes en een luide stemmen kwamen de jongeren van SP Nijmegen in actie om de pestkorting op de Wajong tegen te houden. Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en CU gaat de uitkeringen voor arbeidsbeperkten, de Wajong, met maar liefst 5% korten. Zo maakt Rutte 3 het voor deze groep onmogelijk om fatsoenlijk rond te komen. De SP vindt dat het kabinet met de poten van de uitkering van Wajongeren moet afblijven! Mensen met een arbeidsbeperking worden al jaren uitgeknepen. Het is de hoogste tijd dat dit stopt.

Lees verder
21 december 2017

Busreizigers Aldenhof doen oproep aan gemeenteraad: “Kom op voor onze bus”

Foto: Marloes Piepers / SP Nijmegen

Op woensdag 20 december bracht een groep bewoners uit de Dukenburgse wijk Aldenhof een bezoek aan de Nijmeegse gemeenteraad. Ze riepen de raadsleden op om te pleiten voor de terugkeer van een rechtstreekse bus uit Aldenhof via Hatert naar het centrum. Vijf buurtbewoners deden hun verhaal. Bewoonster Monique Vos was een van de insprekers: “Het is aan de Nijmeegse gemeenteraad om zich in te zetten voor onze bus. Het is te gemakkelijk om de bewoners door te sturen naar het provinciehuis.”

Lees verder
15 december 2017

Renske Helmer gekozen als lijsttrekker SP Nijmegen

Foto: Peter de Vos

Donderdag 14 december hebben de leden van SP Nijmegen Renske Helmer-Englebert gekozen als hun lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen, die gehouden worden op 21 maart 2018. Helmer: “Ik ben er trots op dat dankzij de SP Nijmegen zo’n sociale gemeente is. Anderen staan klaar om dat af te breken. Wat mij betreft zetten we geen stap terug, maar maken we juist een sprong vooruit. De SP heeft de beste plannen voor Nijmegen. Wat ben ik blij met de steun die de leden mij hebben gegeven. Laat die verkiezingen maar komen!”. Helmer is op dit moment wethouder namens de SP in Nijmegen.

Lees verder
13 december 2017

Spontane demonstratie stakende Nijmeegse leraren

Foto: Yurre Wieken

Afgelopen dinsdag staakten de leraren van het primaire onderwijs voor een lagere werkdruk en een eerlijker loon. De leraren willen 1,4 miljard van het kabinet. De spontane demonstratie op de Grote Markt had een hoge opkomst. Ruim 250 juffen en meesters lieten hun stem horen met de slogans ‘begin bij de basis en ieder kind telt’. De SP ondersteunde de actie en voorzag de leerkrachten van een steunbetuiging. De leerkrachten verdienen meer waardering voor hun werk.

Lees verder
11 december 2017

Bewoners Aldenhof blij met avondbus, maar bieden woensdag petitie aan voor bus naar centrum

Foto: Matthias van Hunnik

Bewoners van de Dukenburgse wijk Aldenhof, die samen met de SP strijden voor behoud van buslijn 4, hebben hun eerste overwinning binnen. Vorige week is besloten om de pendelbus naar station Dukenburg wel te laten rijden op zon- en feestdagen en in de avond. Maar de bewoners blijven zich inzetten op een buslijn die direct van de wijk naar het centrum rijdt. Daarom bieden ze woensdagavond namens 600 bewoners een petitie aan aan de gemeenteraad.

Lees verder
11 december 2017

SP samen met huurders in actie tegen schimmelhuizen

Foto: Marij Feddema

De SP slaat landelijk en lokaal de handen ineen voor gezonde en goed onderhouden huurwoningen. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman wil dat huurders een afdwingbaar recht krijgen zodat schimmel wordt aangepakt. Daarnaast zal ze in de Tweede Kamer pleiten voor een landelijk actieplan tegen schimmelwoningen. Op tientallen plaatsen in ons land komen huurders al in opstand tegen ongezonde woningen, gesteund door de SP. Zo ook in Nijmegen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier