h

Nieuws uit 2013

28 december 2013

Emile Roemer te gast bij nieuwjaarsreceptie SP Nijmegen

Zondag 12 januari bent u weer van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de SP Nijmegen. Deze keer hebben we een speciale gast om het nieuwe jaar mee in te luiden: partijleider Emile Roemer. 

Lees verder
19 december 2013

Gemeenteraad wijst referendumverzoek Vasim af

Er komt geen referendum over de verkoop van het Vasimgebouw voor de vestiging van het Vrijheidsmuseum. De ondernemers en kunstenaars die momenteel gehuisvest zijn in het oude fabrieksgebouw dienden daartoe een verzoek in, ondertekend door bijna tweeduizend Nijmegenaren. De initiatiefnemers willen dat de gemeente het besluit om de Vasim voor één euro te verkopen, voorlegt aan de bevolking. De SP heeft het referendumverzoek gesteund en is verbaasd dat een meerderheid van de partijen het verzoek negeert.

Lees verder
19 december 2013

Groen licht Vrijheidsmuseum, SP: onvoldoende garanties

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor verdere uitwerking van de plannen voor het Vrijheidsmuseum in de Vasim. Een groot deel van de gemeenteraad ging na het stellen van randvoorwaarden over de financiering akkoord met de voorstellen voor het museum. Deze extra voorwaarden waren echter niet genoeg om de zorgen van de SP en GroenLinks weg te nemen: als enige partijen stemden zij tegen.

Lees verder
17 december 2013

SP verspreidt jaarkrant over Nijmegen

Vrijwilligers van de Nijmeegse SP verspreiden deze maand weer de jaarlijkse Nijmegen Speciaal-krant. De SP informeert de inwoners van de stad door middel van deze krant over haar activiteiten, standpunten en belangrijk politiek nieuws van binnen en buiten de Nijmeegse gemeenteraad. In deze editie blikt de SP vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Lees verder
5 december 2013

SP: komst vrijheidsmuseum alleen mogelijk na harde garanties

Over twee weken beslist de gemeenteraad over de voortgang van de plannen voor het nieuwe Vrijheidsmuseum dat in de Vasim moet komen. De SP staat achter de plannen voor het museum, maar heeft grote vraagtekens bij de haalbaarheid en betaalbaarheid van de meest recente voorstellen. Ook wil de SP dat er voor de huidige gebruikers van de cultuurspinnerij in de Vasim een fatsoenlijk alternatief onderkomen wordt gezocht met betaalbare huurprijzen.

Lees verder
28 november 2013

Ga mee met de bus van de SP!

De koopkracht van Nederlandse werknemers blijft dalen en de werkgelegenheid komt maar niet uit het slop. De FNV organiseert daarom op 30 november een grote manifestatie in de Jaarbeurs in Utrecht. SP-leider Emile Roemer steunt de vakbond in haar strijd voor meer koopkracht en echte banen en roept iedereen op naar manifestatie te komen. De SP laat een bus rijden vanuit Nijmegen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier