h

Nieuws uit 2023

23 december 2023

Heseveld ‘vergeten’ in participatietraject Winkelsteeg, SP eist opheldering

Bewoners van de buurt Heseveld zijn niet betrokken in de voorbereidingen van de plannen in de Winkelsteeg, terwijl die wel gevolgen voor hen hebben. Zij ontvingen afgelopen oktober plotsklaps een brief waarin de plannen werden aangekondigd. De SP wil nu opheldering. “Het kan niet zo zijn dat bewoners helemaal niet hebben kunnen meepraten over een plan, terwijl het wel invloed heeft op wat er in hun wijk gebeurt”, aldus fractielid Yurre Wieken. De buurtbewoners zijn inmiddels een petitie gestart die al meer dan 300 keer is ondertekend.

Lees verder
22 december 2023

Kom 14 januari naar de nieuwjaarsborrel!

Foto: Robertjan van Putten / SP Nijmegen

Op zondag 14 januari proosten wij op het nieuwe jaar. Dat doen we zoals gebruikelijk in onSPand (Molenweg 95), van 15:00 tot 18:00. Dat kan natuurlijk niet zonder onze leden! Ben je nog niet zo lang lid, of al langer lid naar niet actief? Geen probleem! Je bent van harte welkom. De nieuwjaarsborrel is juist een mooi moment om kennis te maken met de partij en de afdeling. Niets moet en het is vooral een gezellig samenzijn.

Lees verder
20 december 2023

SP: Geen Dukenburgs warmtenet met leveringsmonopolie marktpartij

Foto: Peter Asquith / Creative Commons

De Nijmeegse SP-fractie wil dat buurtbewoners meer te zeggen krijgen bij het Dukenburgse warmtenet en dat er geen markpartij het monopolie krijgt op de levering van warmte. Fractievoorzitter Hans van Hooft: “Als we een marktpartij monopolist maken voor de levering van warmte, betekent dat alleen maar hogere kosten voor de bewoners. We hebben nu een gouden kans om herhaling van het drama met Nuon (nu Vattenfall) in Nijmegen Noord te voorkomen.”

Lees verder
4 december 2023

Goffertpark blijft groen, woningbouwplannen NEC van de baan

Goed nieuws voor omwonenden van het Goffertpark: NEC is toch niet van plan om woningen te bouwen op het Goffertstadion. De SP, die zich vanaf het begin tegen dit plan verzette, is opgelucht en vindt dat de verkoop nu snel plaats moet vinden. Fractievoorzitter Hans van Hooft: “Iedereen vindt het onwenselijk dat we als gemeente eigenaar zijn van een voetbalstadion. Dat betekent echter niet dat we NEC cadeautjes moeten gaan geven. NEC mag het stadion wat de SP betreft kopen voor de boekwaarde.”

Lees verder
7 november 2023

SP steunt uitkopen APN, maar niet van harte

Foto: Noah Vetter / SP-Jongeren Nijmegen

APN verdwijnt uit Nijmegen. De asfaltcentrale wordt voor 7 miljoen uitgekocht door de gemeente, waarna de deuren met ingang van komend jaar sluiten. De SP steunt de uitkoop omdat er juridisch geen alternatief is, maar had liever een andere oplossing gezien. “Het vertrek van APN is goed nieuws voor de bewoners van Nijmegen West, die al lang vóór de onthullingen over APN klaagden over de uitstoot van de nabijgelegen industrie. Maar in feite belonen we met uitkoop slecht gedrag. In plaats van dat de vervuiler betaalt krijgen ze een miljoenencadeau”, reageert fractievoorzitter Hans van Hooft.

Lees verder
7 november 2023

Fototentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' in Nijmegen

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

De fototentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' is tot en met 12 november te zien op Plein 1944 in Nijmegen. De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Leeuwarden gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. De foto’s zijn afkomstig uit het bijzondere fotoboek 'Weggecijferd. Teruggevochten.' waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, zijn geportretteerd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier