h

Nieuws uit 2012

27 december 2012

Nieuwjaarsborrel SP Nijmegen 13 januari

Kom met de SP proosten op het nieuwe jaar! Zondagmiddag 13 januari bent u van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van de SP Nijmegen. Onder het genot van een hapje en een drankje blikken we vooruit op het komende politieke jaar.

Lees verder
24 december 2012

SP draagt besluit bonus Stadsregiovoorzitter voor tot kroonvernietiging

De Nijmeegse SP-fractie verzoekt minister Ronald Plasterk om over te gaan tot kroonvernietiging van het besluit van de Stadsregioraad om voorzitter Jaap Modder (PvdA) 109.000 euro toe te kennen bij zijn vertrek.

Lees verder
20 december 2012

SP brengt stadsregio-voorzitter Modder zijn bonus

De gezamenlijke SP afdelingen uit de Stadsregio hebben vandaag aan voorzitter Jaap Modder bij wijze van protest zijn ‘bonus’ van € 109.000,- uitgereikt. Modder (PvdA) krijgt bij zijn vertrek op 1 januari 2013 bovenop de wettelijke wachtgeldregeling ruim een ton extra mee voor het dichten van zijn pensioengat. Als afscheidscadeau kreeg Modder het stripboek ‘Suske en Wiske en de Poenschepper’. De gemeenteraden van Rheden, Zevenaar en Nijmegen hebben zich op initiatief van de SP uitgesproken tegen deze bonus. Jaap Modder reageerde slechts door te verwijzen naar een brief waarin staat uitgelegd hoe de afspraak over zijn bonus tot stand gekomen. Hij gaf geen commentaar over de bonus zelf. De SP vindt dat Modder moet afzien van zijn bonus, en deed een dringend beroep op de sociale verantwoordelijkheid van de bestuurder.

Lees verder
17 december 2012

Overlast coffeeshops aanpakken

De SP wil dat coffeeshophouders verantwoordelijk gesteld worden voor de overlast die hun bezoekers in de directe omgeving veroorzaken. SP-raadslid Renske Helmer lanceerde dat plan bij de bespreking van het lokale softdrugsbeleid in de gemeenteraad.

Lees verder
14 december 2012

Gemeente moet bewonersorganisaties beter steunen

SP-gemeenteraadslid Senay Akdemir heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het toenemende aantal bewonersorganisaties dat stopt met haar activiteiten. Onlangs maakte de Stichting Opbouw Lindenholt-Dukenburg (Solid) bekend haar werkzaamheden na twintig jaar te staken.

Lees verder
3 december 2012

Opinie SP-raadslid Bert Velthuis: Fout cultuurbeleid

Na veel getwitter is de Nijmeegse cultuurvisie ontstaan. Centraal staat talentontwikkeling, excellentie en experiment. Criteria die goed passen bij de egocentrische cultuuryub. De dure kaartjes van de Keizer Karel Podia en het luxe LUX zeteltje worden ontzien. De laagdrempelige bibliotheek is kaalgeplukt en uit de wijk waar gewone mensen wonen, verdwenen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier