h

Nieuws van de afdeling

24 juni 2017

Opinie: Biomassa-centrale maakt groene stad weer stukje grijzer

Foto: SP

Vorige week verbaasde 'warmteregisseur' en voormalig GroenLinks-wethouder Jan van der Meer zich in deze krant over de uitspraak van Provinciale Staten die een rem willen op het verbranden van hout voor warmte en energie. Als gemeenteraadslid in Nijmegen ben ik juist blij met deze uitspraak van de provincie. In Nijmegen-West, waar voorheen de kolencentrale stond te roken moet namelijk nu een biomassacentrale komen. Om onze behoefte aan biomassa te voeden is geen bos in Gelderland groot genoeg. Bovendien zijn er terechte vragen over de uitstoot van deze nieuwe centrale die mogelijk weer in Nijmegen-West terechtkomt.

Lees verder
21 juni 2017

ROOD in actie tegen te hoge huur

Foto: SP

Woensdag 21 juni om 12.00 voerde ROOD Nijmegen actie in het centrum van Nijmegen tegen veel te hoge huurprijzen van jongerenkamers. De Landelijke Studentenvakbond heeft geconstateerd dat 76 % van de kamerbewoners in Nijmegen te veel huur betaalt. Soms zelfs honderden euro's te veel. Kamertjes van zes vierkante meter worden verhuurd voor 350 euro per maand. Louche huisjesmelkers maken misbruik van de woningnood onder jongeren om hen uit te buiten. Wie als huurder opkomt voor z'n rechten, wordt overbluft, geïntimideerd of zelfs bedreigd. Huurders kunnen zich beroepen op het wettelijke puntensysteem dat bepaalt hoe hoog de huur maximaal mag zijn. Ze kunnen hun recht halen bij de huurcommissie, die oordeelt over conflicten. Echter, als iemand verhuist verhoogt de verhuurder daarna doodleuk weer de huur voor de volgende huurder, waardoor dezelfde kamer soms vier keer langs de huurcommissie gaat.

Lees verder
15 juni 2017

Kamerlid Sandra Beckerman steunt huurders Zwanenveld (video)

Afgelopen zaterdag was SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman op bezoek in de Nijmeegse wijk Zwanenveld. Daar ging ze in gesprek met bewoners over de staat van hun huis. Beckerman en de SP steunen de huurders in hun strijd tegen tocht, vocht en ratten. Ze roepen Portaal op ervoor te zorgen dat huurders in Zwanenveld in een fatsoenlijk huurhuis kunnen wonen.

Lees verder
9 juni 2017

Wijkcafé Waterkwartier op donderdag 22 juni

Foto: SP

Op donderdag 22 juni organiseert de SP een politiek wijkcafé in de Biezantijn in het Waterkwartier. Bewoners van het Waterkwartier kunnen meepraten over de ontwikkeling van de wijk, de ideeën voor de toekomst en uitdagingen die spelen voor verbetering van de buurt. Als gasten aanwezig zijn onder andere Stefan Schevelier, kunstenaar Carla Dijs, bewoner Ger Hesseling, Stadspartij DNF fractievolger Marjolijn Mijling, SP raadslid Maarten Sweep en wethouder Renske Helmer. Het wijkcafé is gratis toegankelijk, vanaf 19:30 uur is de inloop en het programma start om 20:00 uur. 

Lees verder
8 juni 2017

Huurders Zwanenveld tekenen massaal tegen tocht, vocht en ratten

Foto: Matthias van Hunnik

Al meer dan de helft van de huurders hebben sinds afgelopen zaterdag hun handtekening gezet onder de eisen voor een aanpak van tocht, vocht en ratten. Komende zaterdag gaat SP Kamerlid Sandra Beckerman met de bewoners mee om nog meer steun te verzamelen. Huurders uit de buurt Zwanenveld 40e straten zijn bezig met het verzamelen van zoveel mogelijk steun voor renovatie van de woning, een lagere huur en aanpak van overlast van ratten. De gezamenlijke eisen gaan aangeboden worden aan verhuurder Portaal.

Lees verder
5 juni 2017

Huurders Zwanenveld eisen onderhoud en aanpak schimmelwoningen

Foto: Bart Linssen

Huurders uit de wijk Zwanenveld 40e straten zijn begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk steun in de wijk voor renovatie van de woning, een lagere huur en aanpak van overlast van ratten. In twee dagen tijd zijn er al meer dan zestig ondersteuningen opgehaald. Het betreft een buurt met ongeveer 270 woningen. Bewoners krijgen hierbij steun van de Nijmeegse SP, en van SP Kamerlid Sandra Beckerman. De ondersteuningen gaan aangeboden worden aan verhuurder Portaal.

Lees verder

Pagina's

U bent hier