h

Nieuws van de afdeling

13 juni 2024

Zilveren tomaat voor Hans van Hooft

Foto: Ton Ammerlaan / SP

Op de ledenvergadering van SP Nijmegen op 13 juni kreeg voormalig fractievoorzitter Hans van Hooft de ‘Zilveren Tomaat’ voor zijn 30 jaar inzet in de fractie. Ook werd er een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Nieuw in het bestuur zijn voormalig wethouder Bert Velthuis en Tessa Steggerda.

Lees verder
12 juni 2024

SP wil meldpunt schimmel in huurwoningen

Foto: Havang(nl) / Wikimedia Commons

De gemeente moet een meldpunt openen voor schimmel in huurwoningen, vindt de Nijmeegse SP. Daarvoor pleit raadslid Jeannette Geers woensdagavond bij de bespreking van de ‘Woonagenda’. "Het probleem wordt vaak bij huurders gelegd, terwijl de verhuurder geen verantwoordelijkheid neemt.”

Lees verder
11 juni 2024

“De aandacht moet naar Gaza, niet naar de vorm van het protest”

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Aldus schrijver en columnist Willem Claassen in de Gelderlander op dinsdag 11 juni. En het is precies hierom dat de fracties van PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en SP het handelen en de uitspraken van de burgemeester van Nijmegen bekritiseren en bevragen.
Dagelijks zien we de vreselijke beelden uit Gaza, waar sinds het begin van de oorlog meer dan 35.000 mensen zijn gedood, waaronder veel kinderen, en waar het geweld in hevigheid alleen maar toe lijkt te nemen. Volgens de mensenrechtenraad van de VN is er zelfs een genocide in de maak .  

Lees verder
4 juni 2024

SP wil noodfonds energie heropenen

Foto: Peter Asquith / Creative Commons

De Nijmeegse SP wil het lokale noodfonds voor energiekosten heropenen. Fractielid Menno Uphoff doet hiervoor een voorstel in de raadsvergadering van 5 juni. “Er zijn nog steeds veel Nijmegenaren die te kampen hebben met hoge energiekosten, bijvoorbeeld in de flat Leuvensehof in Dukenburg. Die kunnen we niet volledig aanwijzen op de bijzondere bijstand.”

Lees verder
25 mei 2024

Gelderse SP-afdelingen massaal in actie voor fatsoenlijk openbaar vervoer.

Foto: SP / SP

Op zaterdag 25 mei kwamen bijna alle SP-afdelingen uit Gelderland samen in Arnhem. Zij komen op het Arnhemse Centraal Station in actie voor goed bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer, dat in collectieve handen is. De SP ergert zich al lange tijd aan de grote hoeveelheid private vervoersbedrijven en ziet in plaats daarvan liever één regionale of nationale vervoerder. Volgens Noah Vetter, voorzitter voor de Nijmeegse SP, is Arnhem bewust gekozen als symbolische locatie: “Op Station Arnhem komen verschillende vervoerders bij elkaar en mensen moeten hier vaak meerdere malen van vervoerder wisselen. Dat is natuurlijk gekkenwerk. Zeker als je bedenkt dat veel van die vervoerders in handen zijn van buitenlandse investeerders.”

Lees verder
23 mei 2024

Yurre Wieken nieuwe fractievoorzitter SP

Yurre Wieken (34) wordt de nieuwe fractievoorzitter van de Nijmeegse SP. Hij volgt Hans van Hooft op, die 5 juni vertrekt na bijna 30 jaar raadslidmaatschap. “Het is een hele eer dit vertrouwen te krijgen van de partij. Ik ga de rest van deze raadsperiode vol enthousiasme aan de slag voor onze speerpunten: meer sociale huurwoningen, het aanpakken van armoede, vrij reizen met de bus voor iedereen, extra groen en voorzieningen in de wijken en schone lucht in de hele stad.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier