h

Nieuws uit 2018

22 december 2018

Huurders aan het woord over nieuwbouwplannen 'Jerusalem'

Foto: SP

Afgelopen zomer zijn de huurders van ‘Jerusalem’ in Heseveld, samen met de SP, in actie gekomen. Door een bewonersinitiatief en een petitie hebben ze duidelijkheid geëist van de wooncoöperatie Talis over hun plannen met de buurt. De actie is succesvol geweest. Talis heeft inmiddels bekend gemaakt dat ze kiezen voor sloop en nieuwbouw. Over dat plan kan ieder van de huurders binnenkort haar/zijn mening geven. Als tenminste 70% van de huidige huurders instemt met de plannen zal er tot nieuwbouw worden overgegaan.

Lees verder
20 december 2018

Extreme verhoging kosten bezoekersvergunning van tafel

Foto: Peter de Vos

Op initiatief van de SP heeft de Nijmeegse gemeenteraad een voorstel aangenomen om de parkeerkosten eerlijker te delen. Het Nijmeegse college wilde oorspronkelijk een plan aannemen waarbij het uurtarief van de bezoekersvergunning extreem zou stijgen. Door het voorstel van de SP is er weer een eerlijke verdeling van de parkeerkosten. Hans van Hooft, fractievoorzitter SP: “Wij kiezen er voor om bewoners niet onevenredig meer te laten betalen door de bezoekersvergunning met 75 procent te laten stijgen. In plaats daarvan gaan de zakelijke tarieven voor parkeergarages omhoog met zo’n 25 procent. ”

Lees verder
13 december 2018

ROOD roept Nijmeegse studenten op tot actie voor goed en toegankelijk onderwijs!

Foto: SP

Vrijdag 14 december is de onderwijsdemonstratie in Den Haag. Docenten, medewerkers en studenten spreken zich hier uit voor investeringen in het hogere onderwijs. ROOD Nijmegen roept met twee spandoeken op om mee te demonstreren. ROOD-lid Bob Manschot: “Goed en toegankelijk onderwijs is een groot goed, en om dat te krijgen moet het kabinet echt met geld over de balk komen en stoppen met keer op keer bezuinigen. Wij roepen hierom studenten op om hun stem te laten horen!”

Lees verder
10 december 2018

Bewoners Aldenhof: onze buslijn de dupe van onvolledige cijfers

Foto: SP

Een afgeplakte ov-chipkaartlezer die buiten gebruik is. Reizigers die gratis in kunnen stappen. Een aardige chauffeur die een oogje toeknijpt en meer dan de toegestane 8 passagiers mee laat gaan. Het actiecomité voor buslijn 4 in Aldenhof presenteert een eigen onderzoek naar de reizigersaantallen van de bus, waarmee ze de officiële reizigersaantallen van de Provincie betwisten. Uit dit onderzoek blijkt dat reizigers geregeld niet kunnen inchecken, waardoor de officiële reizigersaantallen lager zijn dan de realiteit. Hiermee hoopt de wijk, samen met de SP, het Gelders provinciebestuur te overtuigen alsnog in het OV in Aldenhof te investeren.

Lees verder
4 december 2018

Bert Velthuis opent nieuw kunstgrasveld voor Trekvogels

Foto: SP

Afgelopen zaterdag was SP wethouder Bert Velthuis bij voetbalvereniging Trekvogels, om op een feestelijke manier het nieuwe kunstgrasveld van de club te openen. Het nieuwe veld  voor Trekvogels is onderdeel van investeringen van het stadsbestuur in de Nijmeegse Sportverenigingen. Dit werd mogelijk nadat de Nijmeegse gemeenteraad  in 2016 akkoord ging met het voorstel van de SP om drie miljoen extra te investeren in de bestaande sportaccommodaties.

Lees verder
28 november 2018

Nijmegen kijkt naar zelfstandig stemmen voor blinden en slechtzienden

Foto: Dave Halberstadt / Flickr.com

De gemeente Nijmegen kijkt op verzoek van de SP naar een pilot voor het zelfstandig laten stemmen van blinden en slechtzienden bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Dit heeft het aangekondigd op vragen die de SP hierover stelde. Op dit moment kunnen blinden en slechtzienden doorgaans alleen met begeleiding in het stemhokje stemmen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier