h

Nijmegen kijkt naar zelfstandig stemmen voor blinden en slechtzienden

28 november 2018

Nijmegen kijkt naar zelfstandig stemmen voor blinden en slechtzienden

Foto: Dave Halberstadt / Flickr.com

De gemeente Nijmegen kijkt op verzoek van de SP naar een pilot voor het zelfstandig laten stemmen van blinden en slechtzienden bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Dit heeft het aangekondigd op vragen die de SP hierover stelde. Op dit moment kunnen blinden en slechtzienden doorgaans alleen met begeleiding in het stemhokje stemmen.

Yurre Wieken, fractievolger in de gemeenteraad, stelde de vragen en is verheugd met de toezegging. “Het beste wat we kunnen doen om mensen te helpen hun democratische recht uit te oefenen, is ervoor zorgen dat ze niet meer afhankelijk zijn van de hulp van anderen. Diverse gemeenten experimenteren met een mal van braille die over het stembiljet heen gelegd wordt, zodat men zelfstandig het gewenste bolletje rood kan kleuren. Ik ben blij dat Nijmegen zich daar nu ook bij wil aansluiten.”

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op 20 maart 2019.

Reactie toevoegen

U bent hier