h

Menno Uphoff

06-13546027

Menno Uphoff (2000) is opgegroeid in Nieuwegein en woont sinds 2020 in Nijmegen. In 2019 begon hij met de studie politicologie aan de Radboud Universiteit. Hij heeft zich als voorzitter van Studentenvakbond AKKU ingezet voor de belangen van studenten en is bestuurslid bij debatvereniging Trivium. Sinds 2016 is hij actief bij de SP, waarbij hij eerst fractievolger was in Nieuwegein. Nu zet hij zich in Nijmegen in voor een sociale stad voor iedereen.

Favoriete boek(en)
Ik word erg blij van droge historische boeken over politiek en geschiedenis, maar ben niet zo’n groot literatuurkenner.
Favoriete film(s)
Tremors! Een klassieker die ik veel te vaak heb gekeken.
Favoriete tv-programma('s)
Ik heb geen tv, maar volg ‘Last Week Tonight’ van John Oliver wel altijd.
Muziek
Mijn afspeellijsten zijn een absurde mix van klassieke muziek en metal van KoRn tot Gojira. Ik ben waarschijnlijk de laatste persoon die nog een mp3-speler gebruikt.
Vakantiebestemming
Treinen door Europa vind ik ontzettend leuk. Ik ben alleen nog niet in Spanje, Portugal, Bulgarije en Roemenië geweest, dus die staan nog op het lijstje.
Gerecht
Als student is pasta pesto het makkelijkst na een lange dag.
Woonplaats
Ik ben opgegroeid in Nieuwegein en voor mijn studie verhuisd naar Nijmegen. Het was een lange zoektocht naar een kamer in Nijmegen, dat moet echt sneller kunnen.
Zit politiek in je familie?
Het grootste deel van mijn familie is redelijk links, maar niet actief bij een politieke partij. We vinden rechtvaardigheid wel allemaal heel belangrijk.
Hoe en wanneer ben je bij de SP terecht gekomen?
Toen ik nog bij mijn ouders woonde hadden we het financieel niet breed. Daardoor liepen we tegen allerlei problemen aan, die veel van mijn klasgenoten niet hadden. Dat vond ik onrechtvaardig en toen ging ik op zoek naar een partij die zulke problemen echt wil aanpakken.
Wat zou je doen als je morgen 100.000 euro wint op de loterij?
Eens heel goed nadenken over waar dat winnende lot vandaan komt. Daarna mijn studieschuld aflossen en die treinreis door Europa plannen.
Hoe ontspan je na een geslaagde actie? 
Met de hele groep wat drinken in een café, daarna genieten van de fietstocht terug. 

U bent hier