h

Noah Vetter

Noah studeert politicologie aan de Radboud Universiteit en hoopt komend jaar zijn bachelor af te ronden.

Favoriete boek(en)

Ik vond de serie Het Kerkhof der Vergeten Boeken leuk om te lezen. Zafón (auteur) heeft ervoor gezorgd dat ik deze boeken in een rap tempo las en geïnteresseerd bleef in het verhaal.

Favoriete film(s)

Voor de nostalgie en herkijkwaarde kan ik niks anders zeggen dan Lord of the Rings.

Favoriete tv-programma('s)

Met series als Breaking Bad, Vikings, Game of Thrones en Narcos heb ik zeker niks te klagen gehad de afgelopen jaren. Een duidelijke favoriet is er niet.

Muziek

Ik heb ook hier geen duidelijke favoriet. De week luister ik alleen maar flamenco en de andere week weer hiphop, rap, R&B, Indie, rock, jazz & blues. Beetje afwisselen is altijd leuk.

Sport

Ben gek op voetbal, sinds jongs af aan ben ik een trouwe PSV-supporter. Verder vind ik tafeltennis en eigenlijk alle teamsporten zowat wel leuk. Met een team is het al gauw wat leuker.

Vakantiebestemming

Ik wil graag nog eens een roadtrip maken door Europa. Steden zoals Praag, Krakau en Budapest zou ik graag nog wel eens bezoeken.

Gerecht

Iets uit de Italiaanse keuken en ik ben blij.

Kunst

Kan er zeker van genieten, voor mij zit de aantrekkelijkheid van kunst in de spontaniteit. Een kunstmuseum trekt mij hierdoor minder. De grootste artiest is toch wel de natuur, schitterend wat de natuur allemaal te bieden heeft.

Woonplaats

Woon nu in de Benedenstad in Nijmegen. Kom oorspronkelijk uit Tiel en woon hier nu sinds augustus 2020.

Is de politiek je met de paplepel ingegoten?

Nee, zeker niet met carrièrepad wat ik nu op oog heb.
Hoe ben je bij de SP terechtgekomen?

Ik vond politiek al langere tijd interessant en hield me er ook mee bezig. Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 hield ik het niet meer, het kamerdebat van 1 april 2021 was reden genoeg om aan te sluiten bij een partij. In mei 2021 lid geworden en sindsdien niet meer teruggekeken.

Wat zou je doen met 100.000 euro?

Met zoveel geld kan ik er tenminste voor zorgen dat ik betaald kan gaan werken voor de SP en zodoende m’n bijbaantje op kan zeggen. Verder wat literatuur kopen en een rijbewijs financieren.

Hoe ga je ontspannen na een geslaagde actie?

Het vieren met de betrokken bewoners en misschien een borreltje om af te sluiten.

U bent hier