h

ROOD roept Nijmeegse studenten op tot actie voor goed en toegankelijk onderwijs!

13 december 2018

ROOD roept Nijmeegse studenten op tot actie voor goed en toegankelijk onderwijs!

Foto: SP

Vrijdag 14 december is de onderwijsdemonstratie in Den Haag. Docenten, medewerkers en studenten spreken zich hier uit voor investeringen in het hogere onderwijs. ROOD Nijmegen roept met twee spandoeken op om mee te demonstreren. ROOD-lid Bob Manschot: “Goed en toegankelijk onderwijs is een groot goed, en om dat te krijgen moet het kabinet echt met geld over de balk komen en stoppen met keer op keer bezuinigen. Wij roepen hierom studenten op om hun stem te laten horen!”

Ook het College van bestuur van de Radboud Universiteit  zegt sympathiek te staan tegenover WOinActie, maar ROOD vindt dat loze woorden. Volgens hen worden er namelijk geen daden aan verbonden. Studentenvakbond AKKU typeert het CvB  zelfs als durfloos, nadat het bestuur een oproep tot actie van AKKU blokkeerde.  ROOD en AKKU zijn afgelopen weken druk bezig geweest om aandacht voor het protest te krijgen.

Volgens Manschot is actie broodnodig: “Bezuinigen op onderwijs is altijd al populair geweest onder de rechtse kabinetten. De studiefinanciering is ons afgepakt, de rente op leningen gaat stijgen, de overheidsbijdrage per student is gekelderd. Onderwijs wordt kwalitatief slechter, en het wordt steeds moeilijker om te studeren als je niet met de gouden lepel bent geboren. Wij vinden dat onacceptabel.”

Klik op deze link om je aan te melden voor de gratis bus naar het protest in Den Haag. 

Reactie toevoegen

U bent hier