h

Nieuws uit 2021

19 december 2021

SP kritisch op marktwerking na misstanden Compass

Recent werd bekend dat gemeente Nijmegen de samenwerking met jeugdzorgbedrijf Compass stopzet. Bij het bedrijf werden kinderen behandeld zonder dat werknemers daar kwalificaties voor hadden, ook bood het bedrijf onterechte  declaraties in. De SP fractie schrikt van de ernst van de situatie. SP raadslid Maarten Sweep reageert: “Ik hoop dat het goed gaat met de kinderen die bij Compass in behandeling zijn geweest. Ik heb vragen gesteld aan gemeentebestuur om in beeld te krijgen wat de rol van de gemeente was. En ik heb vragen gesteld om te achterhalen hoe we kunnen voorkomen dat we nog een keer in zee gaan met dit soort bedrijven.”

Lees verder
1 december 2021

Lijn 5 verdwijnt uit de Waterstraat

Foto: SP

Buslijn 5 verdwijnt uit de Waterstraat in het Waterkwartier. Een oproep van SP-gemeenteraadslid Yurre Wieken samen met andere partijen werd op 24 november weggestemd door een raadsmeerderheid van GroenLinks, D66 en VVD. Eerder stemden deze partijen ook al tegen een plan van de SP om bij voorstellen over de dienstregeling altijd buurtbewoners en wijkorganisaties te betrekken. “Het lijkt wel of we een anti-OV-coalitie hebben in Nijmegen! We zijn in gesprek met mensen uit de buurt, er gaat een vervolg komen.”

Lees verder
30 november 2021

Kwetsbare leerlingen mogen niet de dupe worden van machtsstrijd Dominicus College

De gemeente Nijmegen moet het bestuur van @voCampus, waar het Dominicus College onder valt, aanspreken op het verloop van de inspraak rondom het voorgenomen opheffen van de school. Ook mag de Monnikskap, waar leerlingen met een functiebeperking onderwijs kunnen volgen, niet verloren gaan. Dat bepleit de Nijmeegse SP nadat ouders en personeel het vertrouwen in het schoolbestuur hebben opgezegd. Yurre Wieken, gemeenteraadslid namens de SP: “Hulpbehoevende leerlingen dreigen de dupe te worden van een machtsspel door het schoolbestuur. De gemeente kan dit plan niet tegenhouden, maar moet wel alles doen wat binnen haar macht ligt om dit te voorkomen. En om ervoor te zorgen dat de medezeggenschap gewoon haar democratische rechten kan uitoefenen.”

Lees verder
22 november 2021

Nijmegen moet opkomen voor lijn 5

Nijmegen moet zich verzetten tegen het plan om buslijn 5 uit de Waterstraat te halen. SP-gemeenteraadslid Yurre Wieken doet daartoe samen met andere partijen op 24 november een oproep in de gemeenteraad.

Lees verder
18 november 2021

SP-wethouder Velthuis: We gaan meer en beter werken in de wijken

De nieuwe wijkaanpak van het college van B en W heeft bij veel wijkraden en betrokken wijkbewoners vragen opgeroepen. Wijkbewoners maakten zich zorgen dat er minder aandacht komt voor de wijken. Zeer onterecht, zegt SP-wethouder Velthuis: "Het meeste blijft hetzelfde, met duidelijke aanspreekpunten voor de wijk, en wijkregisseurs die er alles aan doen om voor alle redelijke wensen uit de wijk goede oplossingen te bieden. Op een aantal punten voeren we met name intern duidelijke verbeteringen door."

Lees verder
16 november 2021

Leden SP Nijmegen stellen kandidatenlijst vast

Foto: Matthijs Loermans / SP Nijmegen

Op de ledenvergadering van 15 november heeft de ledenvergadering van SP Nijmegen de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Hans van Hooft, nu officieel gekozen als lijsttrekker: “Het is een hele eer om lijsttrekker te zijn voor de leukste en meest sociale partij van Nijmegen. Nijmegen is van ons allemaal en voor iedereen. Daar ga ik me met 100% voor inzetten.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier