h

Lijn 5 verdwijnt uit de Waterstraat

1 december 2021

Lijn 5 verdwijnt uit de Waterstraat

Foto: SP

Buslijn 5 verdwijnt uit de Waterstraat in het Waterkwartier. Een oproep van SP-gemeenteraadslid Yurre Wieken samen met andere partijen werd op 24 november weggestemd door een raadsmeerderheid van GroenLinks, D66 en VVD. Eerder stemden deze partijen ook al tegen een plan van de SP om bij voorstellen over de dienstregeling altijd buurtbewoners en wijkorganisaties te betrekken. “Het lijkt wel of we een anti-OV-coalitie hebben in Nijmegen! We zijn in gesprek met mensen uit de buurt, er gaat een vervolg komen.”

In de nieuwe dienstregeling voor 2022 wordt buslijn 5 verplaatst van de Waterstraat naar de Laan van Oost-Indië, waar al heel veel bussen rijden. Dat idee kwam niet van vervoerder Breng of de provincie Gelderland, maar van de gemeente Nijmegen. Wieken: “Voor veel mensen is de bus een belangrijk stukje toegang tot de rest van de stad: voor boodschappen, de kapper of een uitje naar de stad. Zonder overleg met de buurt worden veel bewoners daarin nu flink bemoeilijkt, op initiatief van de gemeente. Het is echt bizar dat GroenLinks, D66 en VVD, die de mond vol hebben over burgerparticipatie, dit plan steunen en het niet eens nodig vinden de buurt erbij te betrekken Niet iedereen kan fietsen en we willen juist dat mensen minder de auto gebruiken. Dan moeten er wel genoeg bussen rijden.”

De SP laat het er niet bij zitten. “Lijn 4 in Aldenhof is ooit fors gekortwiekt, na jarenlange strijd van de buurt en de SP heeft die wijk weer een goede busverbinding. Over lijn 5 is dus het laatste woord nog niet gezegd.”

Reactie toevoegen

U bent hier