h

Verkeer en vervoer

16 mei 2024

SP-Jongeren bieden petitie aan voor de terugkeer van de nachtbussen

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Woensdagavond boden de Nijmeegse SP-Jongeren een petitie aan in de gemeenteraad voor terugkeer van de nachtbussen. Met deze petitie bepleitten zij de terugkeer van de nachtbus. “Na het wegvallen van de nachtbussen tijdens de pandemie werd de belofte gedaan dat ze terug zouden keren wanneer het nachtleven weer in volle bloei zou zijn. Nu, vier jaar later, zijn de nachtbussen er nog steeds niet", aldus contactpersoon Noah Vetter.

Lees verder
27 maart 2024

SP-Jongeren bieden petitie aan voor de terugkeer van de nachtbussen

Foto: Yurre Wieken / SP Gelderland

Afgelopen woensdag hebben de SP-Jongeren ingesproken bij de Provinciale Staten om aandacht te vragen voor hun nachtbussenpetitie. Met deze petitie bepleiten de lokale activisten de terugkeer van de nachtbus. “Na het wegvallen van de nachtbussen tijdens de pandemie werd de belofte gedaan dat ze terug zouden keren wanneer het nachtleven weer in volle bloei zou zijn. Nu, vier jaar later, zijn de nachtbussen er nog steeds niet.", aldus contactpersoon Noah Vetter.

Lees verder
27 maart 2024

SP wil bussen op de Waalkade behouden

Foto: @Finalart2005 / Creative Commons

De Nijmeegse SP-fractie is geen voorstander van het schrappen van de bussen van de Waalkade. Volgens de partij gaan die ten koste van de toegankelijkheid van het stadscentrum. Gemeenteraadslid Biljana Markovic dient daarom op 27 maart een voorstel in om de bussen te behouden.

Lees verder
27 maart 2024

SP dient voorstel in om fiets in de binnenstad te behouden

Foto: Michael Cisneros / Creative Commons

De Nijmeegse SP-fractie ziet weinig in het voorstel van het college om fietsen deels te weren uit de binnenstad. Volgens de partij gaat dit ten koste van de toegankelijkheid voor mensen die niet goed ter been zijn. “We kunnen beter kijken naar het scheiden vaan fietsers en voetgangers”, zegt gemeenteraadslid Biljana Markovic, die een motie indient om de plannen te wijzigen.

Lees verder
13 maart 2024

Peiling SP: weinig enthousiasme over uitbreiden fietsvrije zones binnenstad

Foto: Michael Cisneros / Creative Commons

Nijmegenaren lopen nog niet warm voor het weren van de fiets uit meer delen in de binnenstad. Dat blijkt uit een flitspeiling die de SP afgelopen weekend hield in het stadscentrum. Bijna de helft van de ondervraagde fietsers vindt dit een slecht plan. “Welk probleem wordt hiermee opgelost?”, vraagt SP-fractielid Menno Uphoff zich af.

Lees verder
27 februari 2024

SP komt met voorstellen voor verbetering vekeersveiligheid en luchtkwaliteit in Lindenholt

De SP wil onderzoek naar de luchtkwaliteit en verkeersmaatregelen rondom de IJpenbroekweg in Lindenholt. Gemeenteraadslid Biljana Marković komt op 28 februari met twee voorstellen om de leefbaarheid en verkeersveiligheid hier te verbeteren. “De buurt is met een uitgebreid en goed onderbouwd voorstel gekomen. Het college wuift dat te makkelijk weg. Betrokken buurtbewoners verdienen het dat hun voorstellen serieus worden genomen.”

Lees verder
24 oktober 2023

Inwoners Lindenholt zijn hardrijders beu, SP en andere partijen steunen oproep

De gemeente moet optreden tegen hardrijders in Lindenholt en samen met de wijkbewoners kijken naar mogelijke oplossingen. Dat vindt de SP, die samen met PvdD, PvdA en GewoonNijmegen.nu vragen heeft gesteld aan het stadsbestuur. Fractielid Biljana Markovic: “De buurt heeft een petitie aangeboden met twee goede voorstellen om de hardrijders aan te pakken: wegversmalling en een dubbele knip. De gemeente moet daar serieus naar kijken, willen we iets doen aan de leefbaarheid en gezondheid in de buurt.”

Lees verder
29 juni 2023

SP wil maatregelen voor verkeersveiligheid Laan van Oost-Indië

De SP wil maatregelen om de verkeersveiligheid in de Laan van Oost-Indië te verbeteren. Gemeenteraadslid Biljana Markovic vindt dat de zorgen van de buurt over de verkeersveiligheid serieus moeten worden genomen.  “Bewoners willen verdergaande maatregelen, ondanks de toezeggingen van het college dat er verlaagde stoepranden en betere zichtlijnen komen”. “Er gaat nog veel gebeuren in de omgeving van de Laan van Oost-Indië door verdere ontwikkeling en herstructurering, waaronder de komst van een snelfietspad. Maar daar hebben de bewoners nu echter weinig aan.”

Lees verder
28 juni 2023

SP: nachtbussen terug

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

De Nijmeegse SP wil dat de nachtbussen terugkeren. Woensdagavond 28 juni dient de partij daarom een voorstel in tijdens de vergadering van de Nijmeegse gemeenteraad. Fractielid Yurre Wieken: “Er zijn geen coronamaatregelen meer en het nachtleven draait weer als normaal. Nijmegen moet daarom bij Breng en de provincie gaan pleiten voor terugkeer van de nachtbussen.”

Lees verder
6 juni 2023

SP wil binnenstad bereikbaar houden met het openbaar vervoer

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

Er moet snel een plan komen om de binnenstad van Nijmegen bereikbaarder te maken met het openbaar vervoer. Dat wil SP-gemeenteraadslid Biljana Markovic, die daartoe een voorstel indient in de gemeenteraad. “De auto wordt steeds meer geweerd, en niet iedereen kan lopen of fietsen. Als het college van GroenLinks, Stadspartij Nijmegen en D66 inclusiviteit écht belangrijk vindt, komt er snel een plan voor beter openbaar vervoer.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier