h

SP wil bussen op de Waalkade behouden

27 maart 2024

SP wil bussen op de Waalkade behouden

Foto: @Finalart2005 / Creative Commons

De Nijmeegse SP-fractie is geen voorstander van het schrappen van de bussen van de Waalkade. Volgens de partij gaan die ten koste van de toegankelijkheid van het stadscentrum. Gemeenteraadslid Biljana Markovic dient daarom op 27 maart een voorstel in om de bussen te behouden.

Over de bussen op de Waalkade is al jaren discussie. Veel partijen willen ze schrappen en via de singels laten rijden. De coalitie van GroenLinks, Stadspartij en D66 heeft nu afgesproken te onderzoeken of dit mogelijk is, met het Stadshopperbusje als alternatief. “Maar dat is geen alternatief, want de Stadshopper heeft minder plek en is minder betrouwbaar”, aldus Markovic. “Bovendien wordt het centrum sluipenderwijs al steeds slechter bereikbaar met de bus, vooral vanuit verder weg gelegen delen van de stad als Lindenholt en Dukenburg. Daar komt de Stadshopper niet. Sinds 2019 rijden er geen bussen meer door de Burchtstraat, waardoor er ook minder bussen stoppen op Plein 1944. Om terug te gaan na een bezoek aan de Waalkade moet je een enorme heuvel op. Zo wordt de stad steeds minder toegankelijk voor wie niet goed ter been is. Dat zouden partijen die de mond vol hebben over inclusie zich aan moeten trekken.”

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier