h

Nieuws uit 2014

31 december 2014

6 januari nieuwe actiebijeenkomst Vérian

Op dinsdag 6 januari is er een bijeenkomst van het comite "Wij zijn de thuiszorg Nijmegen". Nadat de directie van Vérian vorige week de medewerkers een brief heeft gestuurd naar aanleiding van het bezwaarschrift, én deze week de loonsverlaging al is ingegaan, valt er genoeg te bespreken. Te gast zijn vakbondsbestuurder Marian Beltsnijder, SP-Kamerlid Tjitske Siderius en SP-raadslid Cor van Norel. Alle medewerkers van Vérian zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Lokatie van de bijeenkomst is het wijkcentrum Burghardt in Bottendaal, aanvang 20.00 uur. 

Lees verder
29 december 2014

Nijmeegse student wil behoud Heyendaalshuttle

Tussen 15 en 19 december ging ROOD Nijmegen, jong in de SP, met studenten in gesprek over de Heyendaalshuttle (buslijn 10) en vervoerder Breng. ROOD Nijmegen wilde weten wat studenten van de plannen van Breng vinden om eventueel de buslijn te schrappen.

Lees verder
23 december 2014

Intimiderende reactie Vérian op bezwaar tegen loonsverlaging

De directie van Vérian heeft gereageerd op de bezwaarschriften die anderhalve week geleden door meer dan 100 medewerkers aan de directie is aangeboden. Medewerkers kregen begin december een eenzijdige mededeling van Vérian over een loonsverlaging van 20 tot 25%. Vandaag laat de directie weten dat alle medewerkers die hun bezwaarschrift niet binnen 1 week intrekken, vanaf volgend jaar geen werk meer hebben bij Vérian. Het comite "Wij zijn de Thuiszorg Nijmegen" is buitengewoon geschokt over de inhoud van de brief en neemt hier geen genoegen mee. De Abvakabo FNV zal nog deze week een kort geding aanspannen tegen Vérian. De SP ondersteunt dat volledig en zet zich samen met de medewerkers volop in om de loonsverlaging van tafel te krijgen.

Lees verder
11 december 2014

'Kerstpakket' voor directie Vérian

Foto: Bernadette Kral / Eigen fotowerk SP

Medewerkers van thuiszorginstelling Vérian voerden vanmiddag actie tegen de aangekondigde loonsverlaging, en hebben aan de directie ruim 100 bezwaarschriften aangeboden in een groot kerstpakket. Twee weken geleden ontvingen medewerkers een brief met een aankondiging van een loonsverlaging van 20 tot 25 %. Op de door SP en FNV georganiseerde infobijeenkomst op 2 december waren meer dan 100 medewerkers aanwezig, en is het comité "Wij zijn de thuiszorg Nijmegen" opgericht.

Lees verder
11 december 2014

Heyendaalshuttle onmisbaar voor studentenstad Nijmegen

Foto: Onbekend / Archief ROOD Nijmegen

De Nijmeegse SP stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de toekomst van lijn 10. Lijn 10, beter bekend als de Heyendaalshuttle, vervoert vooral studenten van en naar de campus. Om teruglopende opbrensten te compenseren wil Breng de tarieven verhogen of de lijn schrappen.

Lees verder
10 december 2014

ROOD geeft les op het Mondial College

Op 5 en 8 december organiseerde het Mondial College in Lindenholt weer een politieke speeddate. Hier konden leerlingen in gesprek met vertegenwoordigers van politieke jongerenorganisaties, voor een eerste kennismaking met politiek. De SP mocht hierbij natuurlijk niet ontbreken, dus waren Yurre Wieken en Daan Verwaaij er namens ROOD.

Lees verder

Pagina's

U bent hier