h

Heyendaalshuttle onmisbaar voor studentenstad Nijmegen

11 december 2014

Heyendaalshuttle onmisbaar voor studentenstad Nijmegen

Foto: Onbekend / Archief ROOD Nijmegen

De Nijmeegse SP stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de toekomst van lijn 10. Lijn 10, beter bekend als de Heyendaalshuttle, vervoert vooral studenten van en naar de campus. Om teruglopende opbrensten te compenseren wil Breng de tarieven verhogen of de lijn schrappen.

Fractielid Tatum Postema: “De Heyendaalshuttle zit nu rond college-uren al propvol, er is vaak amper ruimte. Zowel studenten als medewerkers van de HAN en de Radboud Universiteit maken er gebruik van. Deze lijn schrappen is ronduit verbijsterend. Ik wil van het college weten waar dit opeens vandaan komt en hoe de Heyendaalshuttle behouden kan worden. Voor een studentenstad als Nijmegen is een laagdrempelige ov-verbinding naar de campus onmisbaar.”

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, houdt volgende week naar aanleiding van het nieuws een enquête onder gebruikers van de Heyendaalshuttle.

Reactie toevoegen

U bent hier