h

Intimiderende reactie Vérian op bezwaar tegen loonsverlaging

23 december 2014

Intimiderende reactie Vérian op bezwaar tegen loonsverlaging

De directie van Vérian heeft gereageerd op de bezwaarschriften die anderhalve week geleden door meer dan 100 medewerkers aan de directie is aangeboden. Medewerkers kregen begin december een eenzijdige mededeling van Vérian over een loonsverlaging van 20 tot 25%. Vandaag laat de directie weten dat alle medewerkers die hun bezwaarschrift niet binnen 1 week intrekken, vanaf volgend jaar geen werk meer hebben bij Vérian. Het comite "Wij zijn de Thuiszorg Nijmegen" is buitengewoon geschokt over de inhoud van de brief en neemt hier geen genoegen mee. De Abvakabo FNV zal nog deze week een kort geding aanspannen tegen Vérian. De SP ondersteunt dat volledig en zet zich samen met de medewerkers volop in om de loonsverlaging van tafel te krijgen.

Volgens Marloes Piepers, woordvoerder van het comite "Wij zijn de thuiszorg Nijmegen", is de brief onthutsend. Piepers, "De directie stelt de medewerkers de volgende keuze. Òf binnen 1 week schriftelijk afzien van het ingediende bezwaarschrift, òf je hebt vanaf volgend jaar geen werk meer bij Vérian. Zo'n brief een paar dagen voor de kerst versturen is ronduit intimiderend. Het gaat hier om je inkomen, je bestaanszekerheid en het is onfatsoenlijk om mensen zo onder druk te zetten. Helemaal als een dag eerder Vérian juist een vacature openstelt in de regio Lochem, ze zoeken medewerkers die als Alfahulp bij Vérian aan de slag willen. Hetzelfde werk, voor minder geld. Vérian moet eerst maar eens openheid geven over hun financiële beleid, voordat ze medewerkers dwingen salaris in te leveren."

Het comite "Wij zijn de thuiszorg Nijmegen" is een samenwerking tussen de medewerkers, de SP Nijmegen en de Abvakabo FNV. Sinds een paar weken voeren ze samen strijd om de loonsverlaging van Vérian van tafel te krijgen.

Reactie toevoegen

U bent hier