h

Nijmeegse student wil behoud Heyendaalshuttle

29 december 2014

Nijmeegse student wil behoud Heyendaalshuttle

Tussen 15 en 19 december ging ROOD Nijmegen, jong in de SP, met studenten in gesprek over de Heyendaalshuttle (buslijn 10) en vervoerder Breng. ROOD Nijmegen wilde weten wat studenten van de plannen van Breng vinden om eventueel de buslijn te schrappen.

Op woensdag 10 december werd in de media bekend gemaakt dat Breng, dat onder busvervoerder Hermes valt, gedreigd zou hebben om de Heyendaalshuttle te schrappen, als de stadsregio Arnhem-Nijmegen niet zou instemmen met een verhoging van de bustarieven.

Naar aanleiding van deze dreigementen hield ROOD Nijmegen een enquête onder 244 RU- en HAN-studenten. Daaruit bleek dat driekwart van de studenten wel eens gebruik heeft gemaakt van de Heyendaalshuttle en dat maar liefst 96% van de studenten de Heyendaalshuttle wil behouden. ROOD-voorzitter Gino Praat: “De Heyendaalshuttle is erg populair onder studenten. Ook studenten die niet of nauwelijks met de bus gaan zien het belang van de Heyendaalshuttle in.”

Uit de enquête bleek ook dat 47% van de studenten aangeeft dat Breng niet voldoende bussen inzet om studenten van- en naar de campus te vervoeren. Studenten geven Breng een gemiddelde score van 6,9. “Studenten zien dat Breng erg ’haar best doet om voldoende bussen in te zetten, maar de buscapaciteit is nog steeds te laag. Vooral in de ochtenduren vinden studenten het veel te druk en moeten zij zich vaak in een bus proppen. De chaos wordt alleen maar groter als lijn 10 geschrapt zou worden.”

Foto: Gino Praat / Archief ROOD Nijmegen
ROOD-lid neemt de enquête af bij een student

Hoewel Breng dreigt om lijn 10 te schrappen, beslist uiteindelijk de stadsregio of Breng dit ook mag doen. ROOD Nijmegen hoopt dat de resultaten van de enquête door de stadsregio serieus genomen worden en deze omzet in daden. Binnenkort zal ROOD Nijmegen de stadsregio via een open brief oproepen tot het behoud van lijn 10 en dat er gefocust moet worden op het vergroten van de buscapaciteit.

Reactie toevoegen

U bent hier