h

Nieuws uit 2022

22 december 2022

SP op de bres voor behoud van bomen in Nijmegen

Foto: Eric de Redelijkheid / Creative Commons

Om ruimte te maken voor een nieuw zwembad bij de Jan Massinkhal worden een paar voetbalvelden aan bos en bomen gekapt, terwijl er 500 meter verderop een betere locatie beschikbaar is voor het nieuwe zwembad op de Winkelsteeg. "Een volstrekt idiote keuze om hier zoveel bomen te kappen", aldus SP-fractievoorzitter Hans van Hooft. "Afgelopen 20 jaar hebben we met de SP in het college altijd het groen in de stad beschermd. En nu de SP niet meer in het college zit, trekken GroenLinks, Stadspartij en D66 gelijk de kettingzaag uit de kast. Geen boom in Nijmegen is nog veilig en moet elke dag voor zijn leven vrezen met deze zogenaamd groene coalitie."

Lees verder
21 december 2022

Meer geld voor stadsbanen, minder voor falende re-integratie

Nijmegen moet meer geld uitgeven aan lokale stadsbanen en minder aan het regionaal Werkbedrijf, vindt de Nijmeegse SP. Woensdag bespreekt de gemeenteraad een voorstel van fractielid Menno Uphoff om minder geld over te maken naar het Werkbedrijf, en meer aan lokale stadsbanen.  “We geven liever geld uit om mensen direct aan een baan te helpen, dan aan een slecht presterend reïntegratiebedrijf.”

Lees verder
20 december 2022

Plannen zwembad Winkelsteeg een brug te ver voor Dukenburg

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Het nieuwe zwembad in de Winkelsteeg moet niet te ver van Dukenburg komen te liggen. SP-gemeenteraadslid Biljana Markovic dient morgen een voorstel in bij de raadsvergadering. “Er is gekozen voor de locatie die het verst van Dukenburg af ligt. Letterlijk een brug te ver dus, waarvoor we ook nog een stuk groen moeten opofferen. Ik zou het bizar vinden wanneer een ‘groene’ partij als GroenLinks hiermee akkoord gaat.”

Lees verder
19 december 2022

Ondanks belofte Jetten toch bijna afgesloten - in gevecht met ijskoude energieleverancier

Foto: Rob Nelisse / SP

Niemand zal de komende winter worden afgesloten van energie, beloofde minister Rob Jetten afgelopen september in een talkshow. Hoe weinig mooie woorden in de praktijk waard kunnen zijn weet Nijmegenaar Patrick Verbeet, die vanwege spasmen afhankelijk is van een elektrische rolstoel, als geen ander. Verbeet: ‘Bijna was ik een gevangene in mijn eigen huis geworden.’

Lees verder
15 december 2022

SP tegen preventief fouilleren

De SP is tegenstander van het invoeren van preventief fouilleren in Nijmegen. Fractielid Noah Vetter over het voorstel van het college: “Er is geen bewijs dat preventief fouilleren werkt. Wel zijn er zorgen dat het leidt tot etnisch profileren: de één wordt sneller staande gehouden dan de ander, vanwege diens uiterlijk. Dat moeten we niet willen in onze stad.”

Lees verder
16 november 2022

Plannen sportcentrum slecht voor Goffertpark en de buurt

Foto: Luis Molina Vidal / Creative Commons

De SP steunt omwonenden die zich verzetten tegen de komst van een padelcomplex tegenover hun flat in de Goffert. Gemeenteraadslid Biljana Markovic stelt vragen aan het college van burgemeester & wethouders. “Het Goffertpark is een beschermd monument, en dit sportcentrum zal tot flink meer overlast voor de buurt leiden. Volgens ons is het woon- en leefklimaat belangrijker dan het economisch belang van een commerciële uitbater.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier