h

Nieuws uit 2022

16 mei 2022

Huurders in Meijhorst leggen eisenlijst neer bij Talis

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Huurders van 192 maisonettewoningen in Meijhorst eisen dat verhuurder Talis hun woningen opknapt. Zij willen een einde aan de schimmel, vocht en tocht in hun huis, en een betere isolatie van hun woningen zodat er minder geluidsoverlast is. Maandagavond 16 mei boden zij een petitie met 134 handtekeningen aan bij Talis.

Lees verder
12 mei 2022

Leden SP Nijmegen kiezen nieuw afdelingsbestuur

Foto: Eric van Kaathoven / SP Nijmegen

Op de ledenvergadering van 12 mei heeft SP Nijmegen een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Afzwaaiend wethouder Petra Molenaar wordt de nieuwe afdelingsvoorzitter, als opvolger van Eric van Kaathoven. “Na een moeizame coronaperiode kunnen we als afdeling weer gaan knallen in Nijmegen.”

Lees verder
11 mei 2022

Gemeente gaat huurders beter informeren over hun rechten

Foto: Natascha / Creative Commons

Op initiatief van de SP gaat Nijmegen huurders beter informeren over hun rechten. Binnenkort gaat de gemeente in gesprek met Stichting Huurteams Nijmegen en andere relevante partijen om plannen te maken. SP-fractievolger Menno Uphoff, die hierover vragen stelde aan het college, is verheugd: “Veel huurders zijn niet op de hoogte van hun rechten. Dat maakt hen makkelijke slachtoffers voor huisjesmelkers. Alles wat eraan bijdraagt dat dit verandert, juichen wij toe.”

Lees verder
10 mei 2022

Brede steun voor groen Veur Lent

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Nijmegen wil Stadseiland Veur Lent groen houden. Dat blijkt uit de resultaten van de stadspeiling, die op initiatief van de SP gehouden werd. Van alle ondervraagde Nijmegenaren geeft 49 procent de voorkeur aan een stadspark, waarmee het de populairste optie is. Fractievoorzitter Hans van Hooft: “Dit is een uitslag waar de gemeenteraad niet omheen kan. Partijen die van Veur Lent een Manhattan aan de Waal willen maken zullen moeten inbinden.”

Lees verder
10 mei 2022

Meerderheid Nijmeegse raad: lijn 5 weer in de Waterstraat

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Lijn 5 moet weer door de Waterstraat in het Waterkwartier gaan rijden. Dat vindt een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad, die zich schaart achter een voorstel dat de SP indient op 11 mei. Yurre Wieken, fractievolger en auteur van de motie, is blij met de steun. “Dit is een mooi steuntje in de rug voor de buurtbewoners, die zich nu al een half jaar inzetten voor een goede busverbinding in de wijk.”

Lees verder
16 april 2022

Zilveren Tomaat voor Bert Velthuis en Marloes Piepers

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Op de ledenvergadering van 14 april ontvingen vertrekkend wethouder Bert Velthuis en vertrekkend bestuurslid Marloes Piepers de Zilveren Tomaat, de op één na hoogste onderscheiding binnen de SP. Volgens fractievoorzitter Hans van Hooft meer dan verdiend: “Bert en Marloes hebben zich vele jaren met hart en ziel ingezet voor de partij en voor een sociaal Nijmegen.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier