h

Nieuws uit 2016

23 december 2016

Bouwexplosie in Nijmegen: 2000 nieuwe woningen in 2017

Het gaat goed met de woningbouw in Nijmegen. De laatste twee jaar schieten de verkopen weer omhoog. Niet alleen in de nieuwbouw, maar ook in de bestaande bouw. Dit jaar worden ongeveer 1200 woningen opgeleverd, voor 2017 wordt een recordaantal van 2000 nieuwe woningen verwacht.

Lees verder
20 december 2016

Schoonmakers hebben schoongenoeg van te hoge werkdruk

Foto: Renske Velthoven

Afgelopen donderdag voerde FNV Schoonmaak samen met de Nijmeegse stationschoonmakers actie op het station Nijmegen Centraal. ROOD Nijmegen is solidair met de schoonmakers en was erbij om de actie te steunen. Samen met actievoerders vroegen we voorbijgangers om op de foto te gaan met de schoonmakers. Deze foto’s werden afgelopen zaterdag, samen met foto’s uit het hele land, op het station Utrecht centraal getoond. De stationschoonmakers blijven actie voeren totdat ze een betere CAO krijgen. Ook jij kunt de schoonmakers steunen, via www.schoongenoeg.nu

Lees verder
19 december 2016

Levendig debat over (on)afhankelijke wetenschap

Foto: Sandra Beckerman / SP

“We moeten weer trots worden op de wetenschap.” Dat was de belangrijkste conclusie van het SP-debat over de (on)afhankelijkheid van de wetenschap van maandag 12 december. Met dit debat vraagt de SP aandacht voor de toenemende invloed van het bedrijfsleven op de wetenschappelijk onderzoek, en gaat de partij samen met wetenschappers op zoek naar oplossingen.

Lees verder
16 december 2016

Vroegschoolse educatie Nijmegen is voorbeeld in Nederland

De aanpak en de kwaliteit van de Nijmeegse voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is een voorbeeld voor Nederland, zo oordeelt de onderwijsinspectie. De vroegschoolse educatie is er voor kinderen van 2 tot 6 jaar die extra aandacht nodig hebben om achterstanden, op onder andere taal, in te halen. Zij verbeteren hiermee hun kansen in hun schoolloopbaan. In Nijmegen bereiken we 95 procent van de kinderen die extra aandacht nodig heeft. De complimenten gaan naar Nijmegen vanwege de hoge kwaliteit van de educatie en de unieke samenwerking tussen scholen, kinderopvang, ouders en gemeente. 

Lees verder
5 december 2016

WC-eenddebat: hoe onafhankelijk is de wetenschap?

Foto: Sandra Beckerman / SPARK

De SP vindt het de hoogste tijd voor een nieuwe democratische universiteit. Daarom organiseert ze op maandag 12 december 19.30-21.30 (19.00 inloop) in het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit, (Montessorilaan 10 ) een debat over de toekomst van de universiteit. Sprekers zijn Arnoud Lagendijk, Hub Zwart, Wioletta Ruszel, Thomas Eimer en Sandra Beckerman.

Lees verder
2 december 2016

Houd brakkenstein bereikbaar met de bus

Foto: Matthias van Hunnik

De SP start een actie tegen het halveren van de busdienst in Brakkenstein. Vanaf december zal lijn 14 nog maar twee keer per uur de wijk aandoen. De SP vindt dat Brakkenstein recht heeft op een fatsoenlijke busdienst, twee keer per uur is wat de partij betreft te weinig voor een wijk met bijna 4000 inwoners. Mensen die ook de volwaardige busdienst in Brakkenstein willen behouden voor Brakkenstein kunnen een actiekaart opsturen naar de provincie of deze digitaal invullen via nijmegen.sp.nl/bus.

Lees verder

Pagina's

U bent hier