h

Houd brakkenstein bereikbaar met de bus

2 december 2016

Houd brakkenstein bereikbaar met de bus

Foto: Matthias van Hunnik

De SP start een actie tegen het halveren van de busdienst in Brakkenstein. Vanaf december zal lijn 14 nog maar twee keer per uur de wijk aandoen. De SP vindt dat Brakkenstein recht heeft op een fatsoenlijke busdienst, twee keer per uur is wat de partij betreft te weinig voor een wijk met bijna 4000 inwoners. Mensen die ook de volwaardige busdienst in Brakkenstein willen behouden voor Brakkenstein kunnen een actiekaart opsturen naar de provincie of deze digitaal invullen via nijmegen.sp.nl/bus.

Busbedrijf Breng heeft het afgelopen jaar al fors bezuinigd op het busvervoer in de regio Arnhem en Nijmegen. In Lindenholt-Oost rijdt er daardoor geen bus meer in de avonden en het weekend. Ook heeft Breng in de afgelopen zomer de zomerdienstregeling fors uitgekleed. In het komend jaar wil Breng weer bezuinigen. Buslijn 14 gaat nog maar maximaal twee keer per uur rijden waar dat eerst elk kwartier was. Ook buslijn 3, die langs Brakkenstein komt, lijkt geen lang leven meer beschoren. Gevolg is dat de busverbinding naar Brakkenstein fors achteruitgaat. De SP vindt dit geen goed idee en wil de bus in de buurt houden. De SP trapt de actie zaterdag 3 december af om 10:00 uur bij de Aldi in Brakkenstein.

SP-raadslid Matthias van Hunnik: “De bezuinigingen op de busdienstregeling zijn helemaal niet nodig, de provincie betaalt nog geen cent minder dan voorheen aan het busbedrijf. Maar Breng wil gaan experimenteren met flexibel openbaar vervoer en daar hebben ze geld voor nodig. Het is een slecht plan om buslijnen te schrappen terwijl je nog niet weet wat er voor in de plaats komt en of dat wel gaat werken. Als provincie en busbedrijf zo graag willen experimenteren, laat het dan niet ten koste gaan van bestaande buslijnen. Dat is als oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt gekocht.”

De provincie heeft toestemming gegeven voor de wijziging van de dienstregeling, daarom is het belangrijk dat de wijk laat horen dat ze de graag hun bus willen behouden. Bewoners kunnen dat doen door de briefkaart, die de SP verspreid in de wijk, te sturen aan het provinciebestuur. Ook kan een digitale kaart worden verstuurd  via nijmegen.sp.nl/bus. Zaterdag 3 december zal de SP vanaf 10:00 uur met een kraam in Brakkenstein bij de Aldi (Kanunnik Mijllinckstraat 7) staan om de actie af te trappen. Wilt u meehelpen neem dan contact op via Nijmegen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier