h

Nieuws uit 2024

6 juli 2024

SP voert actie voor terugkeer geleidelijnen winkelcentrum Hatert

Foto: Jeroen / SP Nijmegen

De Nijmeegse SP stond vanmiddag om 16:00 bij winkelcentrum Hatert, met een actie voor de terugkeer van de geleidelijnen. Die bleken bij de verbouwing te zijn verwijderd. Mensen met een visuele beperking kunnen daardoor niet de weg naar de winkels vinden. Met de actie wil de SP de eigenaar, Renpart Vastgoed, onder druk zetten om de geleidelijnen weer terug te plaatsen. “Iedereen, dus ook mensen met een visuele beperking, moet zelfstandig kunnen winkelen. Schandalig dat deze vastgoedbaas mensen zo in de steek laat”, zegt afdelingsvoorzitter Noah Vetter.

Lees verder
4 juli 2024

Gemeente aan de slag met Lang Leven Thuisflats en zorgbuurthuis

Foto: SP

De gemeente Nijmegen gaat onderzoeken of er in Nijmegen Lang Leven Thuisflats kunnen komen. Een motie van de SP die daartoe opriep werd aangenomen door de gemeenteraad. Ook kreeg de fractie een toezegging dat de gemeente een locatie zoekt voor een zorgbuurthuis. SP-raadslid Jeannette Geers: “Dit zijn twee initiatieven waarmee we zorgen dat ouderen fijn kunnen wonen met voldoende ondersteuning."

Lees verder
3 juli 2024

Gemeente; neem het heft in eigen handen!

De gemeente moet meer projecten zelf uitvoeren, in plaats van dit aan projectontwikkelaars te laten. Daarvoor pleit de Nijmeegse SP. Aanleiding is het plan van de gemeente om parkeergarages in de Winkelsteeg zelf te bouwen. Fractievoorzitter Yurre Wieken: “Eindelijk ziet de gemeente dat je zaken goedkoper kan uitvoeren als je niet hoeft te betalen voor een winstmarge”

Lees verder
2 juli 2024

Nijmegen compenseert huurders na aandringen SP

Foto: Peter Asquith / Creative Commons

Nijmegen gaat huurders met blokverwarming alsnog compenseren. Dat maakte de gemeente vandaag bekend. Veel huurders kregen extreme naheffingen voor energiekosten, soms van meer dan 4000,-. De SP-fractie heeft meermaals voorstellen ingediend om deze huurders te compenseren. Fractievoorzitter Yurre Wieken: “Goed dat het gemeentebestuur eindelijk ingrijpt en deze huurders helpt, nadat wij er meermaals op aandrongen”. 

Lees verder
1 juli 2024

Gelderse SP in actie voor handhaving verbod varend ontgassen

Foto: Maurits Gemmink / SP Gelderland

De Gelderse SP voerde op zondag 30 juni samen met Tweede Kamerlid Bart van Kent en bewoners actie aan de Waal bij Lent (Nijmegen) voor handhaving van het verbod op varend ontgassen door de vrachtvaart. Het gedeeltelijke verbod gaat 1 juli in, maar omdat er te weinig ontgassingsinstallaties zijn en te weinig controlemogelijkheden, dreigt het varend ontgassen gewoon door te gaan. De SP pleit voor het snel bouwen van voldoende installaties en betere handhaving.

Lees verder
19 juni 2024

SP pleit voor bescherming jeugzorg en WMO

Foto: SP / Raadsvergadering 19 juli

Als het aan de Nijmeegse SP ligt moet de kwaliteit van de jeugdhulp en Wmo niet achteruitgaan. Daarvoor pleitte fractievoorzitter Yurre Wieken woensdagavond bij de behandeling van het ‘Koersdocument’, een soort voorbespreking van de begroting. Nijmegen is van plan om een maximum in te stellen voor de uitgaven aan Wmo en jeugdzorg. “Zorgbehoevenden en kwetsbare jongeren mogen niet de dupe mogen worden van financiële problemen bij de overheid”.

Lees verder

Pagina's

U bent hier