h

Nieuws uit 2011

21 december 2011

SP en wijkbewoners nemen afscheid wijkbieb Nijmegen-West

De SP heeft vandaag in Nijmegen-west actie gevoerd tegen de bezuinigingen op de bibliotheek. De bezuinigingen van het stadsbestuur van GroenLinks, PvdA en D66 dwingen 7 van de 12 Nijmeegse wijkbibliotheken hun deuren te sluiten. Het eerste slachtoffer daarvan – het filiaal Tweede Oude Heselaan – was vandaag voor het laatst open. De SP trakteerde bezoekers op een plak cake als troost bij het 'heengaan' van hun bibliotheek.

Lees verder
16 december 2011

Heel Nijmegen-West zonder bieb

Door bezuinigingen op de bibliotheek zullen 7 van de 12 Nijmeegse wijkfilialen binnenkort hun deuren moeten sluiten. Het eerste slachtoffer daarvan – het filiaal Tweede Oude Heselaan – gaat al op 21 december dicht. Begin 2012 verdwijnt ook het biebfiliaal in Neerbosch-Oost. Dan zit heel Nijmegen-West zonder bibliotheek.

Lees verder
15 december 2011

Eigen bijdrage Wmo: SP wil duidelijkheid vooraf

De SP wil duidelijkheid over de eigen bijdrage die gebruikers van de Wmo per 1 januari 2012 gaan betalen. De gemeente maakte onlangs via haar website bekend dat het nog enkele maanden gaat duren voordat de hoogte van dit bedrag bekend is. Hierdoor krijgen mensen pas achteraf de definitieve rekening van de kosten die zij maken. SP-raadslid Cor van Norel diende woensdagavond in de gemeenteraad een motie in om geen eigen bijdragen te vragen zo lang niet duidelijk is hoe hoog dit bedrag precies is.

Lees verder
14 december 2011

Nieuwjaarsborrel SP op 8 januari

Kom met de SP proosten op het nieuwe jaar! Zondagmiddag 8 januari bent u van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van de SP Nijmegen. Onder het genot van een hapje en een drankje blikken we vooruit op het komende politieke jaar.

Lees verder
9 december 2011

Bussen naar Armoede Werkt Niet manifestatie morgen in Den Bosch

Voor de manifestatie 'Armoede Werkt Niet' komende zaterdag 10 december in Den Bosch vertrekt vanaf busstation Dukenburg een bus. Mensen die zich hebben opgegeven voor de bus kunnen met de bus meer die vertrekt om 11.00. Zorg dat je op tijd bent!

Lees verder
9 december 2011

SP organiseert actiebijeenkomst tegen uitkleden voorzieningen Neerbosch-Oost

Komende donderdag organiseert de SP een actiebijeenkomst voor wijkbewoners in Neerbosch-Oost. De partij wil samen met bewoners in verzet komen tegen het uitkleden van wijkvoorzieningen door gemeentelijke bezuinigingen. Aanleiding is het wegbezuinigen van de wijkbibliotheek, maar ook andere voorzieningen worden getroffen met name door het verdwijnen van veel gesubsidieerde banen. De bijeenkomst is donderdag 15 december in wijkcentrum de Schalmei om 19.30 uur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier