h

SP organiseert actiebijeenkomst tegen uitkleden voorzieningen Neerbosch-Oost

9 december 2011

SP organiseert actiebijeenkomst tegen uitkleden voorzieningen Neerbosch-Oost

Komende donderdag organiseert de SP een actiebijeenkomst voor wijkbewoners in Neerbosch-Oost. De partij wil samen met bewoners in verzet komen tegen het uitkleden van wijkvoorzieningen door gemeentelijke bezuinigingen. Aanleiding is het wegbezuinigen van de wijkbibliotheek, maar ook andere voorzieningen worden getroffen met name door het verdwijnen van veel gesubsidieerde banen. De bijeenkomst is donderdag 15 december in wijkcentrum de Schalmei om 19.30 uur.

Neerbosch-Oost is een van de wijken die flink getroffen wordt door de gemeentelijke bezuinigingen. SP-afdelingsvoorzitter en bewoner van Neerbosch-Oost Matthias van Hunnik: “Als eerste verdwijnt de bibliotheek, maar ook de kinderboerderij, de wijkpost, de basisschool, het jongerenwerk en de dagbesteding voor ouderen liggen onder vuur. Wij willen samen met bewoners van Neerbosch-Oost in actie komen om te voorkomen dat we over een paar jaar alleen nog maar in het centrum van Nijmegen terecht kunnen voor fatsoenlijke voorzieningen.”

De SP heeft eerder dit jaar met een Sociaal Alternatief aangetoond dat er ook bezuinigd kan worden zonder belangrijke wijkvoorzieningen uit te kleden en zonder mensen die goed werk in de wijken doen op straat te zetten. SP‑fractievoorzitter Hans van Hooft zal tijdens de bijeenkomst toelichten hoe het in Nijmegen anders kan. Hans van Hooft: “Al deze bezuinigingen zijn onnodig, dom en kortzichtig. Er is een sociaal alternatief voor de kille bezuinigingen van het stadsbestuur. Samen met de bewoners kunnen we ervoor zorgen dat Neerbosch-Oost een wijk blijft waar je met plezier kunt wonen.”

De SP heeft in heel Neerbosch-Oost huis-aan-huis pamfletten verspreid waarin wijkbewoners wordt opgeroepen om in actie te komen. Iedereen wordt gevraagd de digitale petitie tegen de sluiting van wijkbibliotheken te tekenen op www.onzebiebmoetblijven.nl.

www.onzebiebmoetblijven.nl
www.sociaalalternatief.nl/

U bent hier