h

Nieuws uit 2015

22 december 2015

Papieren bezoekerspas verdwijnt

Een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad stemde op 16 december voor het verdwijnen van de papieren bezoekersvergunning voor parkeren. Voortaan is de vergunning alleen digitaal te krijgen. De SP verzette zich hiertegen en pleitte voor het behoud van de papieren variant als tweede optie. Een voorstel van de SP om dit te bewerkstelligen werd helaas verworpen.

Lees verder
22 december 2015

Zwembad Dukenburg blijft open

Het zwembad in Dukenburg blijft gewoon open. Dat kondigde SP-wethouder Renske Helmer-Englebert aan na overleg met de NV Sportfondsen Nijmegen. Eerder wilde Sportfondsen niet meewerken aan het openhouden van het zwembad in Dukenburg, wat voor de SP en de andere partijen in het stadsbestuur juist een harde eis was. Inmiddels is men het eens over de toekomst van het bad: vanaf 1 juli 2016 komt het in zelfbeheer.

Lees verder
19 december 2015

SP wenst Nijmegen een zorgeloos 2016

Foto: Bart Linssen

Ongeveer duizend winkelende Nijmegenaren hebben vandaag een SP-kerstkaart gekregen. De partij wenst iedereen geen zorgloos, maar vooral een zorgeloos nieuwjaar. Daarvoor moeten de bezuinigingen op de zorg nu eindelijk teruggedraaid worden.

Lees verder
15 december 2015

Nieuwjaarsborrel SP op 10 januari

Een nieuw jaar met nieuwe kansen! Kom gezellig met de SP het nieuwe jaar inluiden zondag 10 januari. Vanaf 15:00 zijn SP-leden en andere geïnteresseerden welkom op onSPand, het SP-pand aan de Molenweg 95. Voor lekkers en een drankje wordt gezorgd. De toegang is gratis.

Lees verder
14 december 2015

Busabonnement voor 65-plus vanaf 1 januari goedkoper

Vanaf 1 januari kunnen Nijmeegse 65-plussers voor 10 euro een jaar lang onbeperkt met het openbaar vervoer in Nijmegen reizen. De gratis bus voor 65-plus wordt daarmee 12,50 euro goedkoper dan in 2015.

Lees verder
11 december 2015

SP: houd keuze voor papieren bezoekersvergunning mogelijk

Per 1 januari 2016 worden de bezoekersvergunningen voor het parkeren in Nijmegen digitaal. De papieren vergunning wordt vervangen door een account waarmee bewoners zelf  urentegoed inkopen voor hun bezoek. De SP onderschrijft de voordelen van het nieuwe systeem, maar wil dat bewoners tevens de mogelijkheid houden om voor de huidige papieren variant te kiezen. Op de politieke avond van woensdag 16 december zal de SP dit voorstel voorleggen aan de gemeenteraad. Liberaal Nijmegen, Gewoon Nijmegen en de Verenigde Senioren Partij hebben al steun toegezegd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier