h

SP: houd keuze voor papieren bezoekersvergunning mogelijk

11 december 2015

SP: houd keuze voor papieren bezoekersvergunning mogelijk

Per 1 januari 2016 worden de bezoekersvergunningen voor het parkeren in Nijmegen digitaal. De papieren vergunning wordt vervangen door een account waarmee bewoners zelf  urentegoed inkopen voor hun bezoek. De SP onderschrijft de voordelen van het nieuwe systeem, maar wil dat bewoners tevens de mogelijkheid houden om voor de huidige papieren variant te kiezen. Op de politieke avond van woensdag 16 december zal de SP dit voorstel voorleggen aan de gemeenteraad. Liberaal Nijmegen, Gewoon Nijmegen en de Verenigde Senioren Partij hebben al steun toegezegd.

Na 1 januari melden bewoners hun bezoek aan door bij aankomst de kentekengegevens door te geven. Via internet, een app of per telefoon geven zij aan wanneer hun bezoek arriveert en vertrekt. Gebruikers ontvangen daarvoor een persoonlijke code waarmee ze toegang krijgen tot hun urentegoed. Dat maakt een goedkopere handhaving mogelijk en daardoor kan het parkeertarief fors omlaag. Ook hoeven mensen niet meer de deur uit om de vergunning onder de ruit van de auto te leggen.

SP-gemeenteraadslid Stijn Vat: “Die ontwikkelingen vormen voor veel mensen een groot voordeel, maar zeker niet voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die niet zo goed met de computer overweg kunnen, of aan mensen die het bezwaarlijk vinden om parkeergeld van hun bezoek voor te schieten. De invoering van het nieuwe systeem mag geen onnodige drempels opwerpen voor het ontvangen van bezoekers in onze stad. Daarom blijft wat de SP betreft ook de papieren vergunning in stand, zodat bewoners zelf hun keuze kunnen maken.”

Reactie toevoegen

U bent hier