h

Busabonnement voor 65-plus vanaf 1 januari goedkoper

14 december 2015

Busabonnement voor 65-plus vanaf 1 januari goedkoper

Vanaf 1 januari kunnen Nijmeegse 65-plussers voor 10 euro een jaar lang onbeperkt met het openbaar vervoer in Nijmegen reizen. De gratis bus voor 65-plus wordt daarmee 12,50 euro goedkoper dan in 2015.

De vorige coalitie met D66 had vanaf 2016 een dikke streep door het goedkope busabonnement voor 65-plus gezet. Nu de SP weer meebestuurt in Nijmegen, keert de regeling volledig terug. Matthias van Hunnik, lid van de gemeenteraad namens de SP: “Door het busvervoer toegankelijker te maken voor ouderen zorgen wij ervoor dat zij beter kunnen meedoen in de samenleving. Veel ouderen hebben het niet breed, een busrit naar het centrum of naar kennissen in een verder afgelegen wijk is dan al vaak te duur. Duizenden ouderen maken nu gebruik van de bus terwijl ze voorheen vaak thuis bleven. Bovendien is de gratis bus voor 65-plus niet alleen goed voor de sociale contacten van ouderen, maar bijvoorbeeld ook voor de winkeliers en cafés in de stad.”

 

Reactie toevoegen

U bent hier