h

Zwembad Dukenburg blijft open

22 december 2015

Zwembad Dukenburg blijft open

Het zwembad in Dukenburg blijft gewoon open. Dat kondigde SP-wethouder Renske Helmer-Englebert aan na overleg met de NV Sportfondsen Nijmegen. Eerder wilde Sportfondsen niet meewerken aan het openhouden van het zwembad in Dukenburg, wat voor de SP en de andere partijen in het stadsbestuur juist een harde eis was. Inmiddels is men het eens over de toekomst van het bad: vanaf 1 juli 2016 komt het in zelfbeheer.

Wethouder Helmer-Englebert: “Het behouden van het zwembad is van groot belang om de voorzieningen in Dukenburg op peil te houden. Wat ons betreft kon er dus geen sprake van zijn dat het zou verdwijnen. Door het deels in zelfbeheer te brengen en met vrijwilligers te werken zorgen we ervoor dat het kan blijven. Ik wil graag een compliment maken aan alle partijen die dit mogelijk hebben gemaakt.”

SP-gemeenteraadslid Stijn Vat stelde eerder vragen over de mogelijke sluiting van het Dukenburgse zwembad en is nu tevreden.

Vat: “Er is meerdere malen gesproken over een eventuele sluiting, nu is dat definitief van de baan en kunnen Dukenburgers blijven genieten van hun zwembad. Goed dat de wethouder zich hier hard voor heeft gemaakt. Er is kritiek geuit dat er betaalde taken worden overgenomen door vrijwilligers, maar dit geldt slechts voor een deel van het werk. Professionals blijven nodig. Daarnaast zijn ook de vrijwilligers goed gekwalificeerd voor het werk dat ze gaan doen.”

Reactie toevoegen

U bent hier