h

Sport

18 oktober 2021

SP Nijmegen wil vooronderzoek nieuw skatepark

Wat de SP betreft komt er een nieuw en groot skatepark in Nijmegen. De partij roept op om te onderzoeken hoe veel zo’n skatepark gaat kosten en wat daarvoor een geschikte locatie is. SP-raadslid Biljana Markovic: “Urban Sports winnen enorm aan populariteit. Als je door de stad loopt dan zie je op veel plekken kleine groepjes jongeren met skateboards, BMX’en en skates. De sporten zijn helemaal in, iets wat ik alleen maar kan toejuichen. Deze jongeren een plek waar ze met plezier kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten.”

Lees verder
14 mei 2020

Ruimte voor RV de Waal

Foto: Jeroen van Lieshout / Creative Commons

De gemeente moet bij de ontwikkeling van het watersportcentrum Bastion aan de Spiegelwaal ruimte geven aan Roeivereniging de Waal om daarnaast een eigen centrum te bouwen. Er hoeft niet per se één centrum te komen. Dat bepleitte de SP woensdagavond 13 mei in de gemeenteraad.

Lees verder
4 december 2018

Bert Velthuis opent nieuw kunstgrasveld voor Trekvogels

Foto: SP

Afgelopen zaterdag was SP wethouder Bert Velthuis bij voetbalvereniging Trekvogels, om op een feestelijke manier het nieuwe kunstgrasveld van de club te openen. Het nieuwe veld  voor Trekvogels is onderdeel van investeringen van het stadsbestuur in de Nijmeegse Sportverenigingen. Dit werd mogelijk nadat de Nijmeegse gemeenteraad  in 2016 akkoord ging met het voorstel van de SP om drie miljoen extra te investeren in de bestaande sportaccommodaties.

Lees verder
9 december 2017

Nijmegen investeert extra in sportaccommodaties

Foto: Sam van der Wal
De gemeente Nijmegen trekt op initiatief van de SP drie miljoen euro extra uit voor het opknappen en verbeteren van bestaande sportaccommodaties. Het stadsbestuur maakte vorige week bekend dat het bedrag wordt geïnvesteerd in kunstgrasvelden, veldverlichting en renovatie van de sporthal in de Horstacker.Lees verder
29 november 2017

NEC mag Goffertstadion kopen voor 7,6 miljoen euro

De gemeente Nijmegen en NEC zijn eruit: NEC mag het Goffertstadion kopen voor een bedrag van 7,6 miljoen euro. De grond onder het stadion blijft van de gemeente Nijmegen. NEC zal hiervoor jaarlijks 60.000 euro betalen, in de vorm van opstalrecht dat elk jaar wordt geïndexeerd. NEC heeft de handtekening gezet onder deze koopoptie en dat geeft NEC het recht om tot 31 december 2019 het Goffertstadion te kopen. De optie tot koop gaat in nadat de gemeenteraad van Nijmegen akkoord is. SP-wethouder Renske Helmer-Englebert is verantwoordelijk voor de deal met NEC. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de richting van definitieve verkoop, die de gemeente geen geld gaat kosten.

Lees verder
6 november 2017

Sporthal voor Nijmegen-Noord

Foto: Sam van der Wal

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde afgelopen week in met het SP-voorstel om de mogelijkheden voor een nieuwe sporthal in Nijmegen-Noord te onderzoeken. SP-raadslid Stijn Vat: “Een extra hal is hard nodig voor dit snel groeiende stadsdeel. Verenigingen staan te springen om accommodaties en met deze nieuwe stap zouden nog meer mensen gebruik kunnen maken van het uitgebreide sportaanbod in onze stad. “

Lees verder
3 september 2016

Nijmegen genomineerd voor zwemlescampagne

De campagne van SP-wethouder Renske Helmer-Englebert om meer kinderen aan een zwemdiploma te helpen is genomineerd voor een prijs als beste sportinitiatief van 2015-2016. Dat maakte de Vereniging Sport en Gemeente (VSG) op 1 september bekend.

Lees verder
13 juli 2016

Gemeenteraad steunt SP: extra investeren in accommodaties breedtesport

Op initiatief van de SP is besloten om drie miljoen euro extra in te zetten voor het opknappen en moderniseren van sportaccommodaties in Nijmegen. SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: “Nijmegen kent een bloeiend sportverenigingsleven. Daar mogen we trots op zijn. Toch zien we ook dat veel clubs het moeilijk hebben. Met deze extra investeringen kunnen zij hun zalen en velden weer op het niveau brengen dat ze verdienen, zonder dat de contributie voor de leden omhoog hoeft.” 

Lees verder
8 juli 2016

Zelfbeheer zwembad Dukenburg van start

Foto: Erik Claus / SP Nijmegen

Vrijdagmiddag 1 juli overhandigde Renske Helmer-Englebert, namens de SP wethouder Wijken en Sport in het Nijmeegse stadsbestuur, de sleutels van het zwembad in Dukenburg aan Stichting Zwembad Dukenburg,  de zelfbeheergroep die voortaan het zwembad zal beheren. Hiermee kwam een einde aan de lange onzekerheid over het voortbestaan van het zwembad.

Lees verder
1 juli 2016

Wethouder Helmer bij start Special Olympics

Foto: Erik Claus / SP Nijmegen

Ter ere van Special Olympics 2016, die dit weekend plaatsvindt, is  gisteravond het Olympisch vuur naar Nijmegen gebracht.
In een zogenaamde Torch Run brachten politiemensen en brandweerlieden het Olympisch vuur vanuit Heerenveen, waar in 2014 de Special Olympics waren, naar Nijmegen. Renske Helmer, namens de SP wethouder Sport in Nijmegen, was erbij om hen te verwelkomen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier