h

Plannen sportcentrum slecht voor Goffertpark en de buurt

16 november 2022

Plannen sportcentrum slecht voor Goffertpark en de buurt

Foto: Luis Molina Vidal / Creative Commons

De SP steunt omwonenden die zich verzetten tegen de komst van een padelcomplex tegenover hun flat in de Goffert. Gemeenteraadslid Biljana Markovic stelt vragen aan het college van burgemeester & wethouders. “Het Goffertpark is een beschermd monument, en dit sportcentrum zal tot flink meer overlast voor de buurt leiden. Volgens ons is het woon- en leefklimaat belangrijker dan het economisch belang van een commerciële uitbater.”

Volgend jaar moet het sportcentrum klaar zijn, op de locatie waar nu nog een verweerde oude tennisbaan ligt. Ontwikkelaar Peakz Padel is van plan met centrum de hele dag en avond – van 7:00 tot 23:00 – open te houden, en ook koffie en thee aan te bieden. Bewoners van het nabijgelegen appartementencomplex vrezen geluidsoverlast door het beoefenen van padelsport. Ook gaat het ten koste van het groen. De SP is het met beide bezwaren eens, en heeft vragen gesteld. Markovic: “Sport en beweging zijn belangrijk en natuurlijk moeten mensen lekker padel kunnen spelen. Maar niet iedere plek is hiervoor geschikt. Padel produceert nogal wat geluid, dus dat wil je niet pal naast een appartementencomplex of aan de rand van een beschermd natuurmonument. Normaal wordt er voor padel een afstand van 200 meter aangehouden tot omliggende woningen. Deze appartementen liggen er maar 28 meter vandaan. Het leidt ook nog tot allerlei extra verkeer, en daarmee ook parkeerdruk. En wéér worden buurtbewoners niet goed betrokken, wéér worden ze verrast door een plan van de gemeente. Dat moet toch beter kunnen in onze stad?” 

 

Reactie toevoegen

U bent hier