h

Compenseer sportverenigingen met hoge energiekosten

26 oktober 2022

Compenseer sportverenigingen met hoge energiekosten

Nijmegen moet sportverenigingen compenseren voor de stijgende energieprijzen. De SP wil dat de gemeente ingrijpt voor er clubs omvallen. Fractievoorzitter Hans van Hooft: “De energiecrisis treft velen, niet alleen huishoudens maar ook clubs. Het zou doodzonde zijn als we hier Nijmeegse clubs aan verliezen. Sport is essentieel voor de gezondheid en voor sociale contacten. Daarom moet de gemeente ingrijpen.”

Sinds najaar 2021 stijgen de energieprijzen fors. De oorlog in Oekraïne heeft dit in een stroomversnelling gebracht. Naast huishoudens komen ook kleine bedrijven en andere organisaties in de problemen. Zo ook Nijmeegse sportclubs. Contributieverhoging is geen oplossing, want dan kunnen er minder mensen sporten. Daarom wil de SP dat de gemeente clubs compenseert. Van Hooft: “Als we onze sportclubs door deze moeilijke periode heen helpen, kunnen Nijmegenaren ook na de energiecrisis nog genieten van een gezellig potje voetbal. Inmiddels steunt de hele oppositie van links tot rechts dit voorstel van de SP. De vraag is of coalitiepartijen GroenLinks, Stadspartij Nijmegen en D66 dit voorstel ook gaan steunen.” 

 

Reactie toevoegen

U bent hier