h

Nieuws uit 2008

17 december 2008

Uit Beuningen: bewoners Beuningse Plas bieden wethouder een kerstpakket aan

Vrijdagmiddag 12 december heeft SP Beuningen op het gemeentehuis een geslaagde ‘ludieke' actie gevoerd samen met bewoners van de Beuningse Plas. Wethouder Houben werd een ‘Kerstpakket' aangeboden met als inhoud o.a. een flesje ‘Beujolais' gevuld met Beunings slootwater, omdat we het wachten ‘beu' zijn totdat hij zijn toezeggingen nakomt.

Lees verder
10 december 2008

Succes Kunstbus wordt na 2008 vervolgd

De Kunstbus, het project waarmee leerlingen uit het Nijmeegse basisonderwijs gratis naar musea en theaters in en om Nijmegen kunnen, rijdt ook in 2009 en de jaren erna. Het project wordt uitgebreid naar 23 scholen. Ook groeit het aantal deelnemende culturele instellingen. De kosten worden gedeeld door de gemeente Nijmegen en de musea en theaters.

Lees verder
4 december 2008

Compensatie eigen risico mogelijk nieuw onderdeel minimabeleid

Jaar na jaar blijft er geld over dat eigenlijk besteed had moet worden aan minima. Daarom wordt er ieder jaar gekeken aan welke doelgroep dit resterende bedrag besteed kan worden. Dit jaar is er specifiek gekozen voor gezinnen met kinderen. Als het aan de SP ligt zullen in 2009 de chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een minimum inkomen voor 100 euro het eigen risico van de zorgverzekering worden vergoed.

Lees verder
4 december 2008

Geen steun voor regionaal OV-bedrijf, wel voor aardgas

De gemeenteraad kon tijdens de vergadering op 3 december haar wensen kenbaar maken voor de aanbesteding van het Openbaar Vervoer in de Stadsregio. De SP maakte van deze mogelijkheid gebruik om er voor te zorgen dat er een echt regionaal vervoersbedrijf zou komen. De andere politieke partijen steunden dit voorstel jammer genoeg niet.

Lees verder
4 december 2008

SP vraagt uitleg over afsluitingen energiebedrijven

De Nijmeegse SP-fractie maakt zich zorgen over de uitvoering van het Noodfonds. Energiebedrijven mogen van 1 oktober tot 1 april niet zo maar mensen afsluiten van gas en elektriciteit. In aanvulling op de landelijke regels kent Nijmegen een Noodfonds waarbij mensen in uiterste nood nog een beroep op kunnen doen om afsluiting te voorkomen. Aan de hand van signalen die de SP binnenkrijgt is er bij de partij twijfel ontstaan of het Noodfonds wel goed functioneert.

Lees verder
22 november 2008

Nijmeegse huisjesmelker van het jaar 2008 gekozen

ROOD Nijmegen, de jongeren organisatie van de SP, heeft dinsdag avond in Wijchen de huisjesmelker van het jaar 2008 oorkonde uitgedeeld. Deze werd gewonnen door mevr. A de Kroon. Het pand dat leidde tot de verkiezing is een pand in de Eilbrachtstraat. De voornaamste redenen voor haar verkiezing waren een reeks aan klachten en tegelijkertijd een volgens ROOD asociaal hoge huur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier