h

Nijmeegse huisjesmelker van het jaar 2008 gekozen

22 november 2008

Nijmeegse huisjesmelker van het jaar 2008 gekozen

ROOD Nijmegen, de jongeren organisatie van de SP, heeft dinsdag avond in Wijchen de huisjesmelker van het jaar 2008 oorkonde uitgedeeld. Deze werd gewonnen door mevr. A de Kroon. Het pand dat leidde tot de verkiezing is een pand in de Eilbrachtstraat. De voornaamste redenen voor haar verkiezing waren een reeks aan klachten en tegelijkertijd een volgens ROOD asociaal hoge huur.

De klachten waren onder andere dat de service die verleend wordt erg slecht is bijv. een klusjesman die op willekeurige momenten langskomt, het niet repareren van zaken waarvan dat al meerdere keren beloofd is, het een half jaar lang de tuin bezet houden met een steiger terwijl de klusjesman maar af en toe er gebruik van maakt om z'n laatste stukje werk af te maken.

Verder wordt er ook geen inzicht gegeven in de servicekosten, de bewoners zijn dus volledig afhankelijk van de eerlijkheid van de huisbaas wat betreft de hoogte van de huur. Deze huur geeft echter toch te twijfelen aan haar eerlijkheid: volgens het puntensysteem zou deze kamer 289 euro per maand moeten kosten, maar mevr. de Kroon rekent een asociale 686 euro per maand. Dit is inclusief water, maar éxclusief tv, internet en electriciteit. Verder blijft de verhuurster ook wettelijk in gebreke door het niet installeren van brandpreventie, er is geen rookmelder of brandblusser aanwezig in de woning.

ROOD doet elk jaar de huisjesmelker van het jaar verkiezing en dit jaar viel uit deze mevr. de Kroon tussen een stapel van klachten van mensen met slechte huisbazen. ROOD is dan ook dinsdagavond 19 november bij haar langs geweest om haar persoonlijk de oorkonde te overhandigen. Ook om haar kant van het verhaal te horen en haar nogmaals te wijzen op de verantwoordelijkheden die ze heeft als verhuurder. Mevr. de Kroon leek in eerste instantie in discussie te willen gaan maar besloot daarna toch alsnog snel om de deur in het gezicht van de jongeren dicht te smijten. "Ik vind het wel goed zo" was haar laatste commentaar. De oorkonde is alsnog bezorgd door de brievenbus. Later zal ROOD nog contact met haar opnemen om te kijken of er alsnog van gedachten en argumenten kan worden gewisseld, ROOD is namelijk van mening dat het nog "lang niet goed is zo".

ROOD en LSVb reiken prijs voor Huisjesmelker van het Jaar uit aan RotsVast
ROOD Nijmegen

U bent hier