h

SP draagt besluit bonus Stadsregiovoorzitter voor tot kroonvernietiging

24 december 2012

SP draagt besluit bonus Stadsregiovoorzitter voor tot kroonvernietiging

De Nijmeegse SP-fractie verzoekt minister Ronald Plasterk om over te gaan tot kroonvernietiging van het besluit van de Stadsregioraad om voorzitter Jaap Modder (PvdA) 109.000 euro toe te kennen bij zijn vertrek.

Dhr. Modder ontvangt ruim een ton bovenop zijn wettelijke wachtgeld voor het opvullen van het pensioengat dat ontstaat door zijn voortijdige vertrek. De SP-fractie vindt de bonus ongepast en wil het besluit van tafel.
Een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad steunde eerder al een SP-voorstel (PDF) met die strekking waarop de Stadsregioraad liet weten dat het besluit niet kan worden teruggedraaid. De SP-fractie dient daarom een schriftelijk verzoek tot kroonvernietiging in bij Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA).

De SP protesteerde eerder deze week tegen de buitensporige bonus.

video: Maurits Gemmink

SP brengt stadsregio-voorzitter Modder zijn bonus
Motie gemeenteraad

U bent hier