h

Fototentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' in Nijmegen

7 november 2023

Fototentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' in Nijmegen

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

De fototentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' is tot en met 12 november te zien op Plein 1944 in Nijmegen. De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Leeuwarden gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. De foto’s zijn afkomstig uit het bijzondere fotoboek 'Weggecijferd. Teruggevochten.' waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, zijn geportretteerd.

SP-afdelingsvoorzitter Yurre Wieken: "De foto's en de verhalen die erbij horen laten op een heel bijzondere manier zien wat de gevolgen zijn als de overheid er niet is voor mensen, maar levens verwoest. Het wantrouwen van de staat heeft gezorgd voor ongekend onrecht bij deze mensen die je met de tentoonstelling in de ogen kijkt. Dit mag nooit meer gebeuren en mag niet vergeten worden."

De tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ stond eerder al in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Helmond, Utrecht, Hengelo , Middelburg en Leeuwarden

Bekijk hieronder de reportage van RN7 over de expositie

Reactie toevoegen

U bent hier