h

Laat Wajongeren niet uithongeren

23 december 2017

Laat Wajongeren niet uithongeren

Foto: SP

Afgelopen woensdag was ROOD Nijmegen aanwezig bij de FNV Wajong-demonstratie in Den Haag. Gewapend met bordjes en een luide stemmen kwamen de jongeren van SP Nijmegen in actie om de pestkorting op de Wajong tegen te houden. Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en CU gaat de uitkeringen voor arbeidsbeperkten, de Wajong, met maar liefst 5% korten. Zo maakt Rutte 3 het voor deze groep onmogelijk om fatsoenlijk rond te komen. De SP vindt dat het kabinet met de poten van de uitkering van Wajongeren moet afblijven! Mensen met een arbeidsbeperking worden al jaren uitgeknepen. Het is de hoogste tijd dat dit stopt.

Woensdag 20 december om half 1 verzamelden slachtoffers van deze onnodige maatregel, de FNV en SP zich bij de Tweede Kamer. SP-Kamerlid Jasper van Dijk hield een inspirerende toespraak, waarin hij de pestkorting ‘mensonterend’ noemt. Van Dijk: “Het gaat goed met de economie en toch kiest dit kabinet ervoor om Wajongeren te korten. Er gaat meer dan 1 miljard naar buitenlandse aandeelhouders, maar mensen met een handicap worden ijskoud in de kou gezet.”

ROOD-lid Nick Wasilopoulos: “Ik snap niet dat kabinet Rutte 3 zoveel wil korten op arbeidsbeperkten. Dit kan voor de Wajongeren zo’n 70 euro in de maand betekenen, dat terwijl de boodschappen, door de btw-verhogingen, ook nog eens duurder worden. Arbeidsbeperkten verdienen beter en het is tijd om dat op te eisen. Van een kabinet dat genadeloos een kwetsbare groep aanvalt, krijg ik geen vertrouwen in de toekomst.”

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier