h

Busreizigers Aldenhof doen oproep aan gemeenteraad: “Kom op voor onze bus”

21 december 2017

Busreizigers Aldenhof doen oproep aan gemeenteraad: “Kom op voor onze bus”

Foto: Marloes Piepers / SP Nijmegen

Op woensdag 20 december bracht een groep bewoners uit de Dukenburgse wijk Aldenhof een bezoek aan de Nijmeegse gemeenteraad. Ze riepen de raadsleden op om te pleiten voor de terugkeer van een rechtstreekse bus uit Aldenhof via Hatert naar het centrum. Vijf buurtbewoners deden hun verhaal. Bewoonster Monique Vos was een van de insprekers: “Het is aan de Nijmeegse gemeenteraad om zich in te zetten voor onze bus. Het is te gemakkelijk om de bewoners door te sturen naar het provinciehuis.”

De mensen uit Aldenhof deden een dringend beroep op de Nijmeegse politiek om zich in te zetten voor de belangen van de busreizigers. Nijmegen moet zich in gaan spannen bij Breng en bij het provinciebestuur. Peter Beker deed ook zijn woordje: “Sinds 10 december rijden er pendelbusjes. Er kunnen maar acht mensen mee, en het is al vaak gebeurd dat mensen niet meer mee konden. De bus was vol en de chauffeur reed door.” Wil Been gaat ook vaak met de bus: “Eerst was ik met lijn 4 met vijf minuten bij de bushalte in Hatert, waar ik boodschappen doe en naar de fysiotherapie ga. Nu ben ik anderhalf uur aan het reizen en moet ik twee keer overstappen. Laat Breng geen Bracht worden.”

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

De bewoners zijn sinds een maand in actie voor een rechtstreekse busverbinding naar het centrum via Hatert. Buslijn 4, die tot voor kort nog van Aldenhof naar het centrum reed, is sinds 10 december ingekort tot pendeldienst tussen de wijk, station Dukenburg en Lindenholt-Oost. Al enkele weken voeren de bewoners samen met de SP actie voor het behoud van de bus. Inmiddels hebben al meer dan 700 mensen een petitie getekend voor een fatsoenlijke busdienst in de wijk. Een eerste succes is geboekt: de pendelbus rijdt toch ook op zon- en feestdagen en ook in de avonden na 21:00 uur, wat bij de bekendmaking van de dienstregeling nog niet het geval was.

Reactie toevoegen

U bent hier