h

Bewoners Aldenhof blij met avondbus, maar bieden woensdag petitie aan voor bus naar centrum

11 december 2017

Bewoners Aldenhof blij met avondbus, maar bieden woensdag petitie aan voor bus naar centrum

Foto: Matthias van Hunnik

Bewoners van de Dukenburgse wijk Aldenhof, die samen met de SP strijden voor behoud van buslijn 4, hebben hun eerste overwinning binnen. Vorige week is besloten om de pendelbus naar station Dukenburg wel te laten rijden op zon- en feestdagen en in de avond. Maar de bewoners blijven zich inzetten op een buslijn die direct van de wijk naar het centrum rijdt. Daarom bieden ze woensdagavond namens 600 bewoners een petitie aan aan de gemeenteraad.

Op woensdag 13 december bieden bewoners uit de Dukenburgse wijk Aldenhof een petitie aan de gemeenteraad tegen het inkorten van lijn 4. De bewoners van Aldenhof willen dat de gemeente en wethouder Tiemens zich harder voor hen inzet bij Breng en de provincie, die het besluit hebben genomen. Bewoonster Monique Vos: “Er wonen ontzettend veel mensen in de wijk die de bus nodig hebben. Zelf reis ik met de bus naar mijn werk. Ouderen reizen ermee naar Hatert om boodschappen te doen, jongeren naar het ROC, SSGN en het Kandinsky College. Die moeten ongelooflijk omreizen als ze eerst naar station Dukenburg moeten. Of verder lopen om op te stappen op lijn 331, maar die gaat niet naar Hatert. Dit is echt een enorme verslechtering voor de wijk, en er zijn hier al zo weinig voorzieningen.”

Yurre Wieken, SP-gemeenteraadslid en tevens bewoner van Aldenhof: “Blijkbaar worden ze al wat zenuwachtig bij de provincie en de gemeente, want ze hebben afgelopen week besloten dat lijn 4 toch in de avonden en op zon- en feestdagen blijft rijden. Dat is een mooie overwinningen voor de bewoners van Aldenhof. Actievoeren loont! En daarom gaan de bewoners daarmee door, want ze willen een fatsoenlijke bus naar het centrum en geen pendelbusje.”

Buslijn 4 reed tot voor kort nog van Aldenhof naar het centrum. Sinds 10 december is deze ingekort tot pendeldienst met een taxibusje tussen Aldenhof, station Dukenburg en Lindenholt-Oost. Al enkele weken voeren de bewoners samen met de SP actie voor het behoud van de bus. Inmiddels hebben al meer dan 600 mensen een petitie getekend voor een fatsoenlijke busdienst in de wijk.

Foto: Marloes Piepers

Reactie toevoegen

U bent hier