h

Extra raadsvergadering over referendum Donjon

29 december 2005

Extra raadsvergadering over referendum Donjon

Op voorstel van de SP zal er in januari een extra raadsvergadering zijn over de Donjon. Dan zal de gemeenteraad beslissen onder welke randvoorwaarden een eventuele herbouw zal plaatsvinden.

Hans van Hooft jr. De afgelopen maand zijn meer dan voldoende handtekeningen opgehaald voor een referendum. SP-fractievoorzitter Hans van Hooft jr.: “De SP is altijd voor een referendum over de herbouw van de Donjon geweest. Dit staat ook zo in ons verkiezingsprogramma. Het is belangrijk om vooraf aan het referendum duidelijk te maken aan de mensen onder welke randvoorwaarden de mogelijke herbouw plaats kan vinden. Gelukkig zal de gemeenteraad daar op initiatief van de SP in januari over beslissen. Op 7 maart, bij het stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, kunnen mensen zich ook uitspreken voor of tegen de herbouw van de Donjon.”

Wat de SP betreft gaat het om de volgende randvoorwaarden bij een mogelijke herbouw:

  1. Herbouw vindt alleen plaats met authentiek materiaal (tufsteen muren, houten kozijnen, en dergelijke).
  2. Herbouw kost de gemeente geen geld. De Donjon komt er alleen als er voldoende geld bijeen wordt gebracht door particulier initiatief.
  3. De toren moet openbaar toegankelijk zijn zodat iedereen gratis van het uitzicht kan genieten.
  4. De gemeenteraad heeft het laatste woord over de (mogelijk commerciële) invulling van de Donjon. Er komt in elk geval geen Van der Valkhof of Mc Donalds, een café / restaurant hoort wel tot de mogelijkheden.

Lees het amendement

U bent hier