h

Kerstmannen in actie tegen armoede

21 december 2005

Kerstmannen in actie tegen armoede

Bij de onthulling van de Godenpijler door premier Balkenende confronteerden uitgeklede kerstmannen hem met de groeiende armoede in Nederland. De kerstmannen deelden aan het publiek kerstkransjes en pamfletten uit en wensten mensen een aangekleede kerst toe, aangezien Balkenende met lege handen naar Nijmegen kwam.

Kerstmannen op het Valkhof

Het kabinet laat honderdduizenden mensen met een smalle beurs in de kou staan. De SP wil om te beginnen een armoedetoeslag van 200 euro voor alleenstaanden en 400 euro voor gezinnen. Hiervoor is ruimte zat dankzij meevallers op de Rijksbegroting. Sinds 2001 zijn er 100.000 huishoudens bijgekomen met een laag inkomen. En één op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede.

Kerstmannen in gesprek met Balkenende

De ruzie binnen de coalitie over vergoeding van de gestegen energieprijzen is beslecht met een halfzacht compromis dat op zijn best een aalmoes is voor een enkeling. Maar dat compromis maakt de bezuinigingen van de afgelopen jaren en de ellende die het nieuwe Zorgstelsel aanricht bij lange na niet goed.

U bent hier