h

Unanieme steun SP-voorstel tegen prijsverhoging OV

16 december 2009

Unanieme steun SP-voorstel tegen prijsverhoging OV

De Nijmeegse gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het SP-voorstel over het tegengaan van prijsstijgingen in het openbaar vervoer. De raad met de SP wil voorop dat de prijs van een gemiddelde busrit in Nijmegen met de OV-chipcard niet duurder wordt dan met de strippenkaart.

Matthias van HunnikUit onderzoek van de Gelderlander op 12 december blijkt dat de prijs van een busritje met een OV-chipkaart in de regio Nijmegen gemiddeld met 12% omhoog gaat ten opzichte van prijs met een strippenkaart. SP-raadslid Matthias van Hunnik: “Al eerder hebben we het verdwijnen van het voordelige KAN-kaartje en de invoering van de dure rittenkaarten moeten aankaarten. Nu blijkt dat mensen die reizen met de OV-chipkaart ook duurder uit zijn dan voorheen met de strippenkaart. Dat terwijl bij de invoering van de OV-chipkaart werd nog beweerd dat de gemiddelde prijs voor een busritje niet zou stijgen.”

Daarom vroeg de SP de gemeenteraad om een uitspraak. De raad steunde de SP dat de prijs niet omhoog mag en wethouder van der Meer moet dit in het bestuur van de Stadsregio tegen gaan. Ook de zal de Nijmeegse delegatie de kwestie aankaarten in de Stadsregioraad.

Tarieven OV-chipkaart onder de loep
Prijsverhoging door OV-chipkaart is schandalig
‘Gebruik ov-chipkaart niet’

U bent hier