h

Vacature: fractiemedewerker (m/v)

20 juli 2020

Vacature: fractiemedewerker (m/v)

De Nijmeegse SP-fractie is per 1 september 2020 op zoek naar een nieuwe medewerker om de fractie te ondersteunen.

Wat ga je doen?

Als fractiemedewerker ben je nauw betrokken bij het wel en wee van de Nijmeegse SP-fractie. Je functioneert als spil van de organisatie en let onder andere op de planning, verslaglegging en inkomende post. Tevens draag je zorg draagt voor de communicatie van de fractie via persberichten en social media (Facebook/Twitter/Instagram). Een vlotte pen en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen zijn hierbij een pre.

Wat bieden wij?

 • Een parttime baan in het hart van de lokale democratie
 • Een contract voor zes maanden met zicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Salariëring overeenkomstig het loongebouw van de SP

Functieprofiel

Als medewerker weet je wat er speelt en kan de fractie op je bouwen voor ondersteuning. Je bent in staat om snel en flexibel te werken, en daarbij goede kwaliteit te leveren. Je weet van aanpakken en klaart de klus. Uiteraard ben je een echte SP’er en derhalve ook goed betrokken bij het werk van de afdeling, bijvoorbeeld door deelname aan lokale ledenbijeenkomsten en regioconferenties.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Persberichten schrijven en verzenden
 • Beheer Facebook, Twitter en Instagram SP Nijmegen
 • Beheer fractiemail
 • Opmaak moties en schriftelijke vragen
 • Verslaglegging fractievergaderingen
 • Afhandelen informatieverzoeken fractie
 • Communicatie met andere onderdelen van de partijorganisatie en de raadsgriffie
 • Deelname aan heidagen van de fractie

Competenties

Accuraat, leergierig, maatschappelijk betrokken, stressbestendig, creatief.

Dienstverband

Het betreft een functie voor 10 uur per week. De werktijden zijn variabel, met woensdagavond als vaste avond en enkele avonden op de maandag of dinsdag. Vanwege het dynamische karakter van de lokale politiek is het niet vreemd om op andere tijden aan het werk te zijn.

Plaats in de organisatie

De fractiemedewerker legt verantwoording af aan de fractievoorzitter.

Opleiding

Minimaal mbo-niveau. Ervaring binnen de SP is een aanbeveling.

Solliciteren

Wil je solliciteren? Stuur dan je motivatie en relevante werkervaring naar nijmegen@sp.nl. De sollicitatiedeadline is op 17 augustus 23:59. Gesprekken vinden plaats op woensdag 26 augustus tussen 19:30 en 22:00, op onSPand (Molenweg 95).

Voor vragen, neem contact op met Yurre Wieken (06-20560424).

Reactie toevoegen

U bent hier