h

Petra Molenaar voorgedragen als nieuwe wethouder SP

17 juli 2020

Petra Molenaar voorgedragen als nieuwe wethouder SP

Foto: Peter de Vos

Petra Molenaar is door de Nijmeegse SP voorgedragen als nieuwe wethouder. Zij volgt Renske Helmer-Englebert op, die haar wethouderschap na zes jaar om gezondheidsredenen neerlegt.

Molenaar (36) zit sinds 2014 namens de SP in de gemeenteraad, waar zij momenteel het woord voert over zorg, welzijn en onderwijs. Naast haar raadslidmaatschap werkt zij nu nog als docent maatschappijleer en decaan op het Almende College in de Achterhoek. ‘Het was geen gemakkelijke keuze om mijn werk in het onderwijs op te geven. Maar het is natuurlijk ook een ontzettende eer en mooie kans om namens de SP deel uit te mogen maken van het stadsbestuur. De resterende coalitieperiode zal ik mijn uiterste best doen om het goede werk van Renske voort te zetten. Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen aan het sociale beleid in onze mooie stad.’

Molenaar zal de portefeuilles werk, inkomen, armoedebestrijding, ict en facilitair overnemen van Helmer-Englebert. Fractievoorzitter Hans van Hooft is blij dat Molenaar zich beschikbaar wil stellen. ‘Het is ontzettend jammer dat wij vroegtijdig afscheid moeten nemen van Renske als wethouder. Met Petra hebben wij gelukkig een goede en enthousiaste opvolger, bij wie de portefeuilles van Renske in goede handen zullen zijn.’

Indien de gemeenteraad in september akkoord gaat met de benoeming van Molenaar, wordt haar plek in de raad ingenomen door Yurre Wieken.

Reactie toevoegen

U bent hier