h

Openbare orde

15 december 2022

SP tegen preventief fouilleren

De SP is tegenstander van het invoeren van preventief fouilleren in Nijmegen. Fractielid Noah Vetter over het voorstel van het college: “Er is geen bewijs dat preventief fouilleren werkt. Wel zijn er zorgen dat het leidt tot etnisch profileren: de één wordt sneller staande gehouden dan de ander, vanwege diens uiterlijk. Dat moeten we niet willen in onze stad.”

Lees verder
19 oktober 2022

Oppositie komt met voorstellen voor een socialer, veiliger en schoner Nijmegen

Foto: Victor Sassen / Creative Commons

De Nijmeegse oppositiepartijen SP, PvdA, PvdD, VVD, CDA, GewoonNijmegen.Nu en ODV komen gezamenlijk bij de begrotingsbespreking begin november met zes voorstellen om Nijmegen nog socialer, veiliger en schoner te maken. Zij stellen voor om geld vrij te maken om sportclubs en (dieren)welzijnsorganisaties te ondersteunen bij de hoge energierekeningen waar zij mee te maken krijgen.

Lees verder
4 juni 2021

Overlast Waalkade verder aangepakt

Foto: FaceMePLS / Creative Commons

Nijmegen neemt verdere maatregelen tegen de overlast door hangjongeren op de westelijke Waalkade. Na klachten van onwonenden hebben de SP en andere partijen geregeld gepleit voor een aanpak van de overlast. Vooral het rondrijden van scooters en auto’s zorgt voor veel overlast, daarom worden zijn er nu betonblokken geplaatst om de toegang te bemoeilijken. SP-gemeenteraadslid Yurre Wieken had contact met omwonenden. “Dit is een nieuwe stap naar meer rust voor de omwonenden. Ik verwacht niet dat alle overlast hiermee voorbij is, maar de gemeente studeert op meer plannen dus hier blijft het niet bij.”

Lees verder
10 september 2020

Overlast Bottendaal snel aanpakken

De gemeente moet snel optreden tegen de nachtelijke overlast op straat in Bottendaal. SP-gemeenteraadslid Yurre Wieken stelt vragen aan het college nadat de raad benaderd werd door verontruste buurtbewoners.

Lees verder
7 maart 2020

Gevaarlijk vuurwerk aanpakken, maar wel op de juiste plek

Foto: Maurice Luimes / Creative Commons

Wat de SP betreft komt er een verbod op gevaarlijk vuurwerk, maar moet dit verbod landelijk geregeld worden. Lokale verboden zoals op 4 maart besloten door de Nijmeegse gemeenteraad creëren een lappendeken van regelgeving die slecht handhaafbaar is, aldus fractievolger Yurre Wieken.

Lees verder
20 december 2019

Geen politietaken privatiseren

De SP in Nijmegen is geen voorstander van het privatiseren van veiligheidstaken die nu door de politie gedaan worden. In de Gelderlander opperde burgemeester Bruls om bijvoorbeeld de beveiliging van rechtbanken aan particuliere beveiligers over te dragen. De reden hiervoor zijn de capaciteitstekorten bij de politie. Yurre Wieken, fractievolger namens de SP in de gemeenteraad: “Onze veiligheid en de openbare orde zijn in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de overheid. Die moeten we niet aan de markt gaan uitbesteden.”

Lees verder
22 oktober 2018

SP: sluiting politiebureaus in het weekend onacceptabel

Foto: Marloes Piepers / SP Nijmegen

De Nijmeegse SP vindt het onacceptabel dat het hoofdbureau van de politie in het weekend gesloten is. Dit zegt de partij in reactie op berichtgeving van de Gelderlander van 20 oktober. Tevens zijn er vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Lees verder
23 augustus 2017

SP: overlast straatdealers onacceptabel

De SP eist aanvullende maatregelen tegen de overlast van straatdealers in het centrum. Omwonenden rondom de Vlaamsegas klagen al jaren steen en been. Ondanks extra politietoezicht is de overlast niet afgenomen. Afgelopen weekend kreeg een omwonende zelfs een steen door de ruit. Bezoekers van boekenhandel de Feeks en restaurant Chaps, beiden met een LHBTQ-publiek, klagen over intimidatie en discriminerende opmerkingen.

Lees verder
17 november 2016

Een dagje meelopen met handhaving

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Politiek gaat vaak om lange debatten en taaie stukken, maar zou ook meer over de praktijk moeten gaan. De werkelijkheid is niet te vatten in papier. Met die insteek liep kersvers SP-gemeenteraadslid Yurre Wieken op 3 november een dagje mee met Toezicht & Handhaving van de gemeente Nijmegen. Wieken: “Ik ben net geïnstalleerd en druk bezig met het bijlezen van de dossiers waar ik over ga, maar in raadsstukken staat maar één kant van het verhaal. De mensen van de Toezicht & Handhaving zijn degenen die het moeten uitvoeren. Ik wilde graag ook hun verhaal horen en zien hoe het werk eruit ziet.”

Lees verder
21 november 2014

SP: Nijmegen moet zelf wiet telen

Op 19 november besprak de Nijmeegse raad een voorstel van GroenLinks om een experiment te starten met gereguleerde wietteelt. De SP pleit al geruime tijd voor de legalisering van wietteelt en omarmt dit initiatief dan ook. Als het aan de SP ligt gaat de gemeente Nijmegen zelf aan de slag met de teelt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier