h

Overlast Waalkade verder aangepakt

4 juni 2021

Overlast Waalkade verder aangepakt

Foto: FaceMePLS / Creative Commons

Nijmegen neemt verdere maatregelen tegen de overlast door hangjongeren op de westelijke Waalkade. Na klachten van onwonenden hebben de SP en andere partijen geregeld gepleit voor een aanpak van de overlast. Vooral het rondrijden van scooters en auto’s zorgt voor veel overlast, daarom worden zijn er nu betonblokken geplaatst om de toegang te bemoeilijken. SP-gemeenteraadslid Yurre Wieken had contact met omwonenden. “Dit is een nieuwe stap naar meer rust voor de omwonenden. Ik verwacht niet dat alle overlast hiermee voorbij is, maar de gemeente studeert op meer plannen dus hier blijft het niet bij.”

Vorig jaar trokken omwonenden van de Waalkade aan de bel over nachtelijke overlast: luid geroep, rondracende voertuigen en mogelijke drugshandel. De gemeente ging vervolgens streng handhaven, met honderden boetes tot gevolg. De overlast bleef echter, want ook dit jaar werd de gemeenteraad weer benaderd door omwonenden. Wieken: “Kern van het probleem is dat groepen met auto’s, scooters en quads ’s nachts rondhangen. Dat is op zichzelf niet verboden, maar veroorzaakt wel overlast en er wordt ook in voetgangersgebied gereden. Het gebied volledig afsluiten voor niet-bestemmingsverkeer kan niet, want daar hebben ondernemers op de Waalkade last van. Pas na hun sluitingstijd een verkeersafsluiting is weer zo laat dat het weinig soelaas biedt. Wat wel kan, is ervoor zorgen dat je met de auto niet meer op plekken kunt komen waar je toch al niet hoort te komen. Daarom legt de gemeente nu betonblokken neer. Voetgangers kunnen daar nog gewoon langs, maar voertuigen niet. En dat is wat er nu op korte termijn gebeurt. In antwoord op een vraag van de SP zei de burgemeester op 26 mei dat er nog naar andere maatregelen gekeken wordt. Ik heb er goede hoop op dat dit de overlast verder terugdringt. En anders trekt de SP opnieuw aan de bel.”

Reactie toevoegen

U bent hier