h

SP: overlast straatdealers onacceptabel

23 augustus 2017

SP: overlast straatdealers onacceptabel

De SP eist aanvullende maatregelen tegen de overlast van straatdealers in het centrum. Omwonenden rondom de Vlaamsegas klagen al jaren steen en been. Ondanks extra politietoezicht is de overlast niet afgenomen. Afgelopen weekend kreeg een omwonende zelfs een steen door de ruit. Bezoekers van boekenhandel de Feeks en restaurant Chaps, beiden met een LHBTQ-publiek, klagen over intimidatie en discriminerende opmerkingen.

 

Yurre Wieken, gemeenteraadslid namens de SP: “Het is een bekend beeld als je door dit gedeelte van het centrum komt: opstoppingen door auto’s die op de weg stilstaan, en groepjes dealers op de straathoek. Je zult er maar tussen wonen. Sinds april is er extra toezicht door de politie en gemeentelijke handhavers, maar kennelijk is dat niet genoeg. Wat de SP betreft moet er meer gebeuren. Dan denken wij bijvoorbeeld aan een gebiedsverbod of permanent toezicht. De maat is vol, de bewoners rond de Vlaamsegas verdienen rust en veiligheid.”

 

  

Reactie toevoegen

U bent hier